Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

25 de març de 2009
0 comentaris

Carrers de Tarragona: Cristòfol Colom

Artèria que porta el nom del descobridor d’Amèrica, sens dubte millor que el que duïa abans: Martínez Anido, un individu d’infaust record per a Catalunya que quan va morir era ministre d’Ordre Públic amb Franco (!).

Cantonada amb la Rambla s’hi troba l’edifici de la nostra sempre benvolguda Caixa, que allotja el CaixaForum, i enfront l’herbolari Santiveri, que es fa dir “botiga de dietètica” que fa més modern. A banda i banda, se succeeixen les franquícies de roba, fruita, perfums i altres. La zona central, més ampla, està presidida per una de les façanes del mercat, en obres des de fa temps (y lo que te rondaré morena…), i l’acadèmia Roig, que ara es fa dir “col·legi” per les mateixes raons que Santiveri.

Al darrer tram una finca entranyable per a aquest blocaire: al número 24 hi vaig viure casi un any, però no hi ha placa que ho recordi… Més avall, el 28 era ocupat fins fa poc per una consultoria financera i per una agència immobiliària. Ara estan buides i amb un rètol “en lloguer”als polsosos aparadors. Significatiu. Davant per davant, la tintoreria Milano, amb dos antics fanals a cada costat de la porta. És on porto la roba a netejar i no és la primera vegada que l’esmento en aquest bloc.

Cristòfol Colom és un carrer molt cèntric i transitat: hi passen totes les línies de transport urbà. Són tantes que, dels tres carrils, dos estan reservats al pas dels autobusos. Doncs bé, ningú, absolutament cap conductor, ho respecta. Això amb Martínez Anido no passava…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!