Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

18 de març de 2009
0 comentaris

La Pantoja, en català

Avui ha obert les seves portes a Tarragona la mostra “Aquí, revistes en català”. S’hi exposen totes les capçaleres que actualment s’editen en la nostra llengua, des de les més influents o prestigioses (El Temps o Serra d’Or) fins a les més inesperades i, és de suposar, minoritàries (Conills o Realisme Existencial). Recorro atentament els expositors i són moltes les que em són familiars. Fins a nou publicacions han entrat alguna vegada de forma habitual a casa, des de Cavall Fort fins a Sàpiens.

Un detall de la mostra em crida l’atenció: no n’hi ha cap dedicada al món anatòmic (vull dir del cor o dels budells). És molt significatiu, i no necessàriament positiu, el fet de que hi ha hagi moltes revistes culturals, musicals o religioses i en canvi no n’hi hagi cap dedicada a les xafarderies de la faràndula d’arreu del món. Un canvi a millor seria, entre molts altres factors, que puguéssim seguir en la llengua de Fabra les zigazagues amoroses de la Pantoja o de la Paris Hilton. Això sí que fóra normalitat! Qui s’anima a donar el primer pas?

[La mostra “Aquí, revistes en català” romandrà oberta fins diumenge 22 al vespre al tram final de la Rambla de Tarragona]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!