Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

7 de novembre de 2008
0 comentaris

Carrers de Tarragona: Estanislau Figueras

Recorda qui fou cap de govern durant la Primera República Espanyola, que exercicí l’advocacia durant anys a Tarragona. El carrer comença a la Rambla Vella i acaba a la plaça Imperial Tarraco, i és una llarga recta per on els vehicles s’embalen i els vianants se la juguen creuant els semàfors amb vermell.

El primer tram havia estat la carretera de Barcelona i conserva l’aire de quan veia passar cada dia centenars de camions. Les façanes, brutes i lletges necessiten una bona reforma. Li donen vida alguns comerços (una pizzeria, una carnisseria, una vinacoteca o una botiga de guitarres). Altres, com una de jocs didàctics i un sex-shop, s’ofereixen en lloguer. En una paret a la cantonada amb el carrer Yxart encara es pot distingir un anunci d’Óptica Ortopedia Budesca: que en fa d’anys que hi és!

El sector central del carrer està presidit per l’enorme edifici del col·legi de les Carmelites, obra de l’arquitecte Pujol de Barberà, amb la seva església inacabada.  Enfront, el pati que havia estat dels Caputxins i on l’Agrupament Escolta Alverna hi celebrava les primeres Fires de Xauxa. Quantes vegades hi havia jugat! Remember when..?

El tros final acusa la proximitat de l’antic edifici de La Salle, actual Facultat de Lletres i aviat chi lo sà. S’hi succeeixen els negocis orientats als estudiants: un pub, un kebab, une pizzeria… Tot molt acadèmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!