Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

2 de novembre de 2008
0 comentaris

Saló del Manga

Acaba avui el Saló del Manga, amb notable èxit si hem de fer cas als mitjans d’informació. El còmic japonès és un autèntic fenomen, amb les seves fires, volum de negoci, afeccionats incondicionals i, naturalment, presència massiva a Internet. Consulto la paraula manga a Viquipèdia, que distingeix fins a vuit gèneres diferents, segons el sexe, edat i orientació sexual del públic al qual van adreçats. És tot un món.

Arribo tard a aquest fenomen. Els de la nostra quinta ja érem ganàpies quan la televisió ens oferia, havent dinat, les sèries Heidi i Marco, que prodríem considerar uns antecedents del manga. Per tant, només em queda mostrar la meva sorpresa davant el creixement que ha experimentat aquest món. Sorpresa agradable, perquè es tracta d’un fenomen absolutament aliè a l’abassagadora cultura nord-americana, que no ens treurem del damunt la propera setmana (ni cap de les altres 51 de l’any).

[Apunt dedicat a la meva estimada fillola Laura, que a aquestes hores deu està rendida de tan trescar pel Saló del Manga]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!