Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

2 d'octubre de 2008
1 comentari

El seu regne sí és d’aquest món

El Tribunal Suprem (de l’estat, és clar) ha resolt donar la raó a l’Església Catòlica en el contenciós que li havia plantejat un nombrós grup de batejats. Davant la sol·licitud d’aquests de cancel·lar la inscripció del baptisme, amb l’objectiu d’apostatar, la institució eclesiàstica va respondre, com sempre, amb el silenci. Amb un altiu silenci. Ara el Tribunal Suprem ha dictaminat que els llibres registrals del baptisme no són equiparables a una base de dades subjecta a la legislació vigent, que permet el dret a cancel·lar dades personals.

Que no és una base de dades subjecta a la legislació vigent? I tant si ho és! Quan l’Església Catòlica espanyola vol justificar els seus molts privilegis, sempre es basa en que el nombre de batejats, que és l’equivalent al què en diríem els afiliats a una associació, sumen desenes de milions de persones. Una afiliació, recordem-ho, feta gairebé sempre sense el nostre consentiment, quan erem uns tendres bebès de dies.

L’Església Catòlica té una envejable habilitat per aparèixer com una institució terrenal o espiritual, depenent del què més li convingui. Segons el vent, les veles. “El meu regne no és d’aquest món” va dir Jesús, el seu fundador, molt abans de que una part dels seus seguidors comencessin a manipular i deformar el seu missatge a conveniència.

Quan li cal, és a dir, quan hi ha diners o poder en joc, el regne del catolicisme oficial és molt d’aquest món.

  1. El regne de Jesucrist, si és que en tenia algun, no sé d’on devia ser però el de l’Església Catòlica està absolutament arrelat a aquest món, amb unes arrels de poder que ni un ficus centenari les iguala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!