Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

20 de setembre de 2008
0 comentaris

A l’entorn de Carles Cardó

Aquest vespre s’ha fet la presentació del llibre A l’entorn de Carles Cardó. Diàleg d’exili amb Joan de Borbó, comte de Barcelona, de Lluís M. Moncunill. L’escenari, el pati de la Casa Canals de Tarragona, amb ocasional soroll de motos i amenaça de pluja. L’acte s’emmarca en el 50è aniversari de la mort de l’il·lustre canonge vallenc Carles Cardó, efemèride que no ha tingut tota la difusió que es mereixia i que ja vaig tractar en un apunt anterior.

Ha presentat el llibre el professor Anton Jordà, degà de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, antic company d’estudis, que ha fet tota una lliçó magistral sobre el doctor Cardó, a qui ha definit com l’intel·lectual més important de l’església catalana després de Torras i Bages. Periodista, escriptor, pensador, autor de La Història espiritual de les Espanyes, va haver d’emprendre el camí de l’exili fugint no d’un sinó dels dos bàndols de la guerra de 1936. Un exili prou fecund que li permeté relacionar-se amb la gent més diversa, rei d’Espanya inclòs. Falta publicar una recopilació de tot el pensament de Cardó, cosa que faria més coneguda la seva figura i, sobretot, el seu capteniment.

La presentació és el primer d’una sèrie d’actes organitzats per la comissió creada ad hoc (Ajuntament de Valls, Parròquia de Sant Joan Baptista i l’Institut d’Estudis Vallencs), que acabaran el gener de 2009.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!