JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

8 de juliol de 2015
0 comentaris

CAOC, Cosarans i Àneu.- Lo primer diumenge d’agost, dia 2, a les 12 h, al cim, aplec occitan català de la Pujada del Port de Salau.

CAOC, Catalunya, Occitania, L'occitanitat dels Països Catalans.- Pujada de Salau 2007.-  Acte en record d' en Cristian Duthil.- Cosarans i Àneu.- Com cada any, lo primer diumenge d’agost, dia 2, a les 12 h, al cim, aplec occitan català de la Pujada del Port de Salau. Festa d’agermanament, per les tradicions, la llengua i la llibertat. Una manera de fer pàtria i Europa.

Organitzadors:
CAOC, Associació dels Fallaires d’Isil i associació ASPIC de Salau. Col.laboració: Ajuntament de l’Alt Àneu i comú de Salau.

Cadascú ha de dur la berena i aigua o beguda . Cal dur roba d’abric per cas de pluja o de boira, i protegir-se del sol.

Per pujar-hi a peu des del lloc on deixar els cotxes:

a) Costat nord occità: 2,5 hores o més de camí dret, més amunt del poble de Salau, a prop de l’enginyada boca nord del túnel somniat.

b) Costat català. Comú d’Isil i Alós. Una hora e mieja des de la ribera, refugi dels Fornets, el dret camí vell, sender; i passades les bordes d’Isil i vora de la borda de Perosa, camí nou, a mà dreta abans de creuar la Noguera, camí nou de muntanya, a mà dreta. Per aquest fins a la mig trajecte s’hi pot ascendir amb jeeps i cotxes.

Arribada dels romeus.

Trobada, reunió, berenar o dinar per colles i cerimònia:
Hissada de banderes Òc i Cat, presentacions, parlaments i adhesions, els anhels de Catalunya, els anhels d’Occitània, cantada dels himnes. I després tast per a tothom de formatge
i vi de la terra ( presents d’intercanvi que pugen els occitans l’hormatge, i el vi, els pallaresos ). Les llengues emprades i que promou la trobada son, indistintament, l’occità i el català.

Fotografia de família , gran grup.

Música i balls tradicionals. Cants.

Fotografia de família , gran grup.

Cant dels adeus, en rogle. I a l’an que ve !

Emprendre la baixada i tronar cap a casa, com més tard a les tres.

Fotos: 1.- Pujada del port pel costat occità des del cim del coll. 2.- Enric garriga a.c.s., Annie Rieu, Cristian Duthil i Jordi Carrera en una pujada

Cristian Jordi i Annie al Coll de Salau

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!