JORDI CARRERA for NuCCs

Posicions per una Política catalana central amb fonaments.

30 de juny de 2015
0 comentaris

Consultes de l’ANC i d’Òmnium dels dies vinents. La meva posició.

La consulta ANC juliol 2015. Què vol dir votar SI i què vol dir votar NO ?

L’ANC convocarà per divendres i dissabte – 3 i 4 de juliol – una consulta interna entre els seus 38.600 socis per decidir si impulsa una ‘proposta electoral’ de cara al 27-S.

La pregunta és la següent: ( Ho copio de Vilaweb ).

‘Vols que l’ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?’

Els socis tindran dues opcions de resposta: ‘sí’ o ‘no’. Però, què impliquen cada una d’elles?

Des de l’Assemblea s’ha difós un text que intenta esclarir els dubtes als seus socis i així hi hagi una gran mobilització de cara a la consulta.

Votar ‘sí’: En cas que surti el ‘sí’ com a guanyador l’Assemblea farà una proposta electoral als partits independentistes amb l’objectiu de buscar la màxima unitat entre aquests. La proposta pretén que el 27-S hi hagi el menor nombre de llistes independentistes i que s’identifiquin amb una marca comuna i inequívoca. Si és necessari, que estiguin integrades per persones de la societat civil. Els partits hauran de presentar un programa electoral amb punts compartits i fer campanya amb actes que reforcin el missatge del ‘sí’.

Votar ‘no’: Vol dir que l’ANC ha de rebutjar fer una proposta electoral als partits i per tant, mantenir-se al marge del procés electoral del 27-S. L’Assemblea només ha d’orientar la seva acció en la campanya d’estiu i l’organització de la Diada amb l’únic objectiu d’obtenir una majoria de vots a favor de la independència.

Afegit personal per a l’ANC i per a Òmnium.

Comentari opinió de Jordi Carrera, soci ANC de Bescanó.

1.- Jo davant de la pregunta i significació del vot escrita que comporta, VOTARÉ SI.

2.- I si no es fa una candidatura unitària per la Independència entre CDC , ERC, CUP i altres que s’hi vulguin unir ?

a) Una CDC – ERC si CUP no vol.

b) Una CDC – CUP si ERC no vol.

c) Una ERC – CUP si CDC no hi és admesa o no hi pot anar ?

d) Una candidatura CDC oberta, única candidatura unitària possible. ( Jo la voldria definida de dretes i d’esquerres, d’unió del poble català, de democràcia i d’economia, de solidaritat nacional catalana i protecció social, d’unió europea, oberta a fer servir la Constitució del 77-78 i l’experiència d’aquests 35 anys per justificar i defensar la causa i la necessitat vital de la independència del Principat de Catalunya. )

Jo no podria ni formar part ni votar una c) d’ ERC-CUP o d’aliança d’esquerres.

Si que podria votar les altres tres: a), b) i d).

Quina veig ara com la més possible que pugui ser ?: La d).

3.- Si arribat aquest extrem, guanya el SI a ANC, i encara més si a Òmnium guanya una resposta equivalent, i tan sols un partit, CDC, accepta fer una candidatura d’esperit unitari, que haurien de fer l’ANC ( i Òmnium ) ?

a) Primera opció.-

Declarar que tan sols aquesta es coherent amb les propostes fundacionals de l’ANC, i coherentment amb el vot de la majoria dels socis de l’ANC en aquesta consulta:

*Col•laborar, impulsar i participar en la l’única candidatura unitària, més transversal i de més amplia unió social i catalana proposada. ?

*Que l’11 de setembre i la promoció de les eleccions plebiscitàries la facin de bracet ANC, Òmnium, AMI, la CUP, CDC, ERC, altres grups i tendències, i tots els altres formacions, sindicats, patronals, associacions i catalans … que vulguin votar per la independència aquest 27 S.

b) Segona opció.-

Coherentment amb el vot de la majoria dels socis de l’ANC en aquesta consulta:

*Declarar que tan sols aquesta es coherent amb les propostes fundacionals de l’ANC però atenent els acords posteriors presos per al cas que els principals partits no assolissin anar junts pel SI ( si i si ) i que tampoc no son possibles les candidatures a) o b) del punt 2 :

*Consultar als socis de ANC i d’Òmnium les preferències polítiques partidistes de cada soci i publicar els resultats interns.

*Donar llibertat de participació en les llistes per la independència de la seva preferència. ( Per figurar com a candidat ho han d’haver anunciat i han hagut de dimitir abans dels càrrecs de l’ANC. )

**Que l’11 de setembre i la promoció de les eleccions plebiscitàries la facin de bracet ANC, Òmnium, AMI, la CUP, CDC, ERC, Ricat i totes els altres formacions, sindicats, patronals, associacions i subjectes de tota la catalanitat que vulguin votar i promoure la independència aquest 27 S.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!