VIA A VIA

El món del transport sobre vies i per cable. Bloc de Jordi Casadevall

10 de febrer de 2013
0 comentaris

De la biblioteca (4): Moscou

A.P. Tsarenko / E.A. Fedorov: Moskovskii Metropoliten Imeni V.I. Lenina. Spravotxnik-Putevoditel.- Moskva Transport.- Moscou, 1989

Es tracta d’una mena de guia de les estacions del metro de Moscou, escrita en i només en rus. Encara que em defenso prou bé amb l’alfabet ciríl·lic, els meus coneixements de la llengua de Tolstoi són, desgraciadament, nuls. Tot i així no sembla difícil deduir que parla de cada estació, dels carrers on està situada, dels motius decoratius (marca de la casa) o de les línies d’autobús que passen per la superfície.

Més intel·ligible és el plànol que acompanya cada fitxa d’estació, amb indicació de l’andana, les escales i unes fletxes verdes i vermelles que senyalen respectivament el recorregut d’entrada i el de sortida que han de seguir els disciplinats usuaris del metro moscovita, un dels millors del món, per cert. Algun dia en parlarem amb més deteniment.

El llibre, adquirit el 1990, quan Moscou encara era la capital de la Unió Soviètica, em va costar la mòdica quantitat d’un ruble i 50 copecs.

[Imatge: foto de l’autor]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!