VIA A VIA

El món del transport sobre vies i per cable. Bloc de Jordi Casadevall

18 de novembre de 2011
0 comentaris

Píndoles de campanya: carn o peix?

L’avorrida i plúmbia campanya electoral em reservava avui una inesperada sorpresa final. Aquest matí un cotxe donava voltes pel meu barri llançant des de la finestreta uns paperets allargats. De quina candidatura es tracta? A una banda del full el missatge és “Una mayoría ‘aplastante’ aplasta a sus votantes” (observeu la rima) i “Al votar, tú lo puedes remediar”. Sembla propaganda anti-PP, això és evident, però, quina? La sorpresa la dóna el dors del paperet, que és una diatriba contra la indústria càrnica i a favor dels vegetals i de la dieta mediterrània.

He intentat relacionar les dues cares de l’anunci. Ens estan dient que el PP és la carn a evitar, culpable segons el pamflet de malalties cardiovasculars, càncer, artritis i reumatismes? Intenten, inconscientment, que ens decantem pel PSOE, un hipotètic peix blau que, segons diuen els entesos, és tan bo per a la salut? O bé la menció als vegetals és una aposta bastant críptica a favor d’alguna opció ecologista?

El diumenge, en la soledat de la cabina electoral, com qui tria el menú d’un restaurant, haurem de decidir què haurem de “menjar” durant quatre anys. Carn o peix? Bistec popular o sardina socialista? Afortunadament per a la nostra salut també hi ha la pasta, la fruita, les verdures, el formatge, els fruits secs, la llet, els ous, l’arròs, el llegum… Que aprofiti!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!