1. Invertir en centrals nuclears vòl dir retreure fons a la inversió pública en favor de l’energia nuclear no renovable i deixar de fer-ho amb energies renovables i per tant hipotecar el nostre futur.

    França com a país capdevanter en la construcció d’energia nuclear en depèn en més d’un 70 % i depén d’un bé escàs com la màteria prima del urani, com puga ser el del petroli.

    Si a l’Estat espanyol es tingueren que crear les centrals nuclears, per igualar França amb més d’un 70 %, quin seria i com incrementarien encara molt més els costos de l’energia?

    Ser partidari de l’energia nuclear, és estar a favor dels lladres escurabutxaques de l’energia nuclear no renovable, dels interessos econòmics i politics creats al seu voltant en la carrera per concentrar i controlar la producció d’energia no renovable en poques mans i facilitar continuar sota el poder dels interessos multinacionals politics i economics de dominació actual de control i concentració del capital.  

  2. No entenc per què dius que l’energia eòlica i la nuclear són incompatibles. Jo crec que és al contrari, allò que cal és diversificar les fonts d’energia: solar, eòlica, geotèrmica, hidràulica, marees, biomassa, petroli i gas i, en el futur, fusió nuclear.

    L’únic que no s’hi val és malversar diners en projectes utòpics per motius ideològics.

    I no a tot arreu s’ha d’arribar al mateix equilibri: a la Mediterrània mai no hi podrà haver una central com la que França té a prop del Mont-Saint-Michel, ja que nosaltres tenim marees massa dèbils. Ni es farà energia a partir del sol a Suècia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!