ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Independència i grups d’edat CEO 2018.1

Com habitualment, donat el diferent posicionament dels grups d’edat respecte a la independència de Catalunya, primer de tot anem a veure que l’actual baròmetre no presenta diferències significatives respecte aquests grups d’edat:

El gràfic:

La caiguda en el recolzament al és deguda fonamentalment als grups d’edat de 25 a 34 anys i de 50 a 64 anys amb una caiguda de 13,32 i 15,44 punts respectivament. Els baròmetres abans de les retallades es feien amb mostres de 2000 persones, en aquest la mostra ha estat 1200 persones, menys d’aquest nombre ja no es consideren fiables. Caigudes tan grans en tan poc temps resulten difícils d’explicar.

Ja vam explicar el caràcter oscil·latori del posicionament respecte a una qüestió de conseqüències incertes com és la independència: Independència i moda. I vam situar la mitjana al voltant del 46% i la vall en el 41%. S’ha superat la vall que proposàvem. Els temps polítics s’han accelerat. Si aquest decrement del recolzament a la independència no és real i només producte oscil·latori, en el proper baròmetre hauríem d’observar un increment important del recolzament al .

Si és real, caldrà buscar la resposta en els esdeveniments de novembre-desembre-gener.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Coneixement, Política per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent