ambFilosofia

Joan Juhé. Lectures i Reflexions

Publicat el 24 de juny de 2016

Algunes línies sobre el fdzGate i el Brexit

Ja hem explicat que l’Estat espanyol no és un estat de dret: La deriva cap a l’absolutisme del Reino de España. I també hem explicat que la Constitució espanyola és una pseudoConstitució que a través de la inconsistència amaga l’arbitrarietat i la sobirania de l’oligarquia dominant: l’Estat espanyol no disposa de Constitució.

Només afegir aquí que aquestes tendències (Hobbes, inconsistència del conjunt legislatiu) les trobem també en les institucions actuals de la UE. Elles apunten, entre altres, a una de les raons del Brexit: es parla de sobirania cedida a unes institucions europees fora de control democràtic. Hi ha altres raons que ens poden ajudar a entendre el Brexit, vegis: Què podem esperar de la UE?. I l’altre factor que proposaria seria la por, sobretot entre els pensionistes, al total esfondrament de l’estat del benestar, expressada en molts casos en la por al immigrant.

La pseudoConstitució del 78 seria un exemple de realització d’unes tendències més generals que acompanyen la deriva de la UE en el marc de polítiques neoliberals i austeritàries.

El fdezGate posa en evidència el caràcter Hobbià, absolut, de l’Estat espanyol. Com podria afectar aquesta evidenciació els resultats del 26J?. Hem fet anteriorment un pronòstic: Pronòstic resultats 26J a Catalunya.

Allà suposàvem un cert desplaçament de ECP cap a l’espanyolisme per agafar vot del PSC sense perdre el vot catalanista del 20D. Suposàvem també que l’operació tindria èxit i que ERC no podria aprofitar la situació. Si el fdezGate canvies això, avançaríem cap a un empat tècnic entre ERC i ECP, al voltant dels 900.000 vots cadascun.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Joan Juhé i Mas | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent