De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

7 de juny de 2016
0 comentaris

Manolo Maristany.

No sóc gens d’obituaris ni de necrològiques, però m’ha commogut la mort de Manolo Maristany, ocorreguda dissabte passat. Manolo Maristany va formar part de la mítica Operació Impala de l’any 1962. Cinc joves amb tres prototipus de Montesa Impala i un Land Rover van travessar Àfrica de sud a nord. La contribució del senyor Maristany al món del motor, a la índústria i a la literatura de viatges és immensa, a través de la crònica de l’expedició que es va cuidar de redactar i fotografiar.

L’any 2012, quan feia mig segle de la gesta, vaig enviar una carta a La Vanguardia evocant aquella gran aventura del segle XX. Als pocs dies, el diari va publicar la resposta del senyor Maristany, que aportava més detalls i anècdotes extrets directament del seu bloc de notes de viatge.

Explica la necrològica que Sergio Vila-Sanjuán signava ahir al mateix diari que les restes de Manolo Maristany van ser acompanyades des del tanatori de Sarrià fins al cementiri per una vintena d’Impales. Millor comiat, impossible. Descansi en pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!