De res, massa

Telegrames des de Sarrià de Ter

22 de desembre de 2014
0 comentaris

Històries locals del món del motor.

És casual, però en qüestió de poques setmanes m’han obsequiat amb dues peces excel·lents sobre la història del món del motor. Tenen el valor afegit de ser dos llibres eminentment locals, però ja sabem que només s’arriba a ser universal precisament per la via local.

L’amic, antic veí i reputat planxista Josep Colomer em va regalar fa quinze dies mal comptats un exemplar del llibre 50 anys Motor Club Girona (1959-2009), que es va editar fa uns anys i que jo desconeixia per complet. Hi ha una quantitat de fotos inabastable de tots els actes del motor celebrats a la ciutat durant mig segle: curses de motos al bell mig de Girona, competicions de karts, caravanes de cotxes clàssics… i material sobre les curses de moto-cross al circuit de la Costa Roja, oblidat per complet per les noves generacions.

Dissabte, un altre gran company de vivències sobre dues rodes, en Luís M. Ballesteros, “el Mudo” d’Alcalá de Henares, em va obsequiar amb la seva Historia del Motociclismo en Alcalá de Henares. Tot i quedar-nos lluny, és interessantíssim i reprodueix amb fidelitat la vida motorista a la ciutat castellana. Les fotos d’època parlen amb vida pròpia i l’emoció i la passió per la benzina es pot llegir d’igual manera en una obra i l’altra.

L’esforç d’ambdues iniciatives és lloable: queden fixats i sobre paper valuosos documents que també formen part de la història i que cal conservar. Una foto de guàrdies d’assalt sobre Harleys a Alcalà tenen tanta importància històrica com una instantània de Pere Auradell al costat d’Àngel Nieto en una cursa urbana a Girona.

Aquest rebuscar entre el rovell i la pols m’apassiona: m’agradaria poder recuperar molt més material sobre motociclisme clàssic al país. Ja tinc una entrevista publicada a Parlem de Sarrià sobre Enric Xargay, el nostre gran campió sarrianenc. Ara, el pas següent serà recollir més material sobre el moto-cross i el desaparegut circuit de Sant Julià de Ramis. Algú s’hi apunta? Mans en l’obra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!