marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

15 d'octubre de 2019
1 comentari

VA DE TSUNAMI I DE DEMOCRÀCIA

Ningú, i molt menys l’Estat, la seva suposada intel·ligència i la resta del seus caps pensants, s’imaginava que ahir milers, milers i milers de persones indignades per la sentència del Judici de la Democràcia col·lapsassin l’aeroport del Prat, altrament conegut per Josep Tarradellas. Hi acudiren per la crida feta per Tsunami Democràtic, a qui Fernando Grande-Marlaska Gómez, ministre de l’Interior del Regne d’Espanya, desemmascararà gràcies a l’eficàcia dels serveis d’intel·ligència de l’Estat. Curiosa, aquesta manera de passar per alt el bany de dignitat i eficàcia, precisament, que donaren els que acudiren al Prat.

Posem que sí; suposem que els eficientíssims serveis d’informació, els mateixos que varen ser incapaços de trobar les urnes del Primer d’Octubre, s’inventin qui hi ha rere el Tsunami Democràtic. Pensa el jutge passat a ministre que, per això, per aquesta suposada heroïcitat s’acabarà la resposta a la infàmia?

I tanmateix, a l’aeroport barceloní un jove hi deixà un ull i un altre un testicle per porrades aquest darrer i per les bales de goma el primer. Els Mossos no poden usar bales de goma, però la policia comandada per Grande-Marlaska les pot usar a discreció. I les ganes que un i altre cos policial posaren per escarmentar els concentrats escarrufaven.

Tant de bo el tsunami de dignitat i democràcia que afecta el Principat de Catalunya, tingués les rèpliques que tanta falta fan a un estat deficitari en drets, en democràcia; en justícia, en definitiva.

I tot això en el 79è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys i Jover.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.