marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

19 de setembre de 2019
0 comentaris

NEGATS DE DOCTRINA QUE NEGUEN I RENEGUEN

Els del partit més feixista dels representats en el Parlament de les Illes Balears han dit que volen anar als centres educatius de l’arxipèlag perquè volen demostrar l’adoctrinament que, en alguns i al seu parer, s’hi practica. Per ells, i per si algú no ho sap, adoctrinar, per ells, vol dir parlar la llengua pròpia d’aquí, la catalana, amb la normalitat que permet la legislació, simplement. Com han dit molts, d’una forma o altra, en lloc d’anar de visita a les escoles, hi podrien quedar per veure si els entra quelcom.

Abonats al torquemadisme més agressiu i tronat, ara, amb els doblers que els pagam els illencs, poca broma, a més de fer un bon calaix per a les seves cuites miserables, es dediquen a assenyalar, a perseguir, difamar i indignar tot allò i aquelles persones que es mantenen fidels als atributs d’aquesta terra que ells vexen cada cop que obren la boca o proposen una acció per ofendre-la. Cobren generosament de tots, poca broma, per anar en contra de tots els nostres drets i interessos i no sols linguisticoculturals.

Com a extraordinaris i radicals predicadors de la ignorància, a més de menysprear tot allò que desconeixen (raó per la qual ho menyspreen tot) abominen la ciència i el saber. El seu únic objectiu és l’eradicació de la creativitat, de l’expressió lliure del que hom sent, de tot allò que ens pot fer lliures, com la cultura. Són uns negats que es neguen dins tots els negacionismes que en el món hi ha i hi pugui haver.

La mentida, la tergiversació i la manipulació són els fonaments del seu deliri i l’agressivitat i la provocació més gratuïtes i miserables el seu modus operandi. No mereixen res però aconsegueixen que parlem d’ells, que és el seu únic propòsit.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.