marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

12 de setembre de 2019
0 comentaris

DEL PARLAR PIRATA ALS MINISTRES SENSE CARTERA

Per si no ho sabíeu, avui és el Dia internacional de parlar com un pirata. Talment. Se celebra des del 1995 i jo me n’assabento avui. Probablement vaig 24 anys enrere de la resta del món, i val a dir que, si és així, no me’n penedeixo. No m’he entretingut a llegir en què consisteix aquest parlar, però en una lectura  rapidíssima he vist que es basa pràcticament a saludar amb un “Ahoy!” i a repetir expressions com “Aaarrrr”.

I tot d’una he pensat en el parlar de pirata que deuen tenir en Pedro Sánchez Pérez-Castejón i en Pablo Manuel Iglesias Turrión a l’hora de parlar del suport del segon al primer per formar un govern espanyol que, pel que diuen els que d’això en saben, no es formarà i es tornaran a convocar eleccions per al novembre.

“Ahoy, Pablo!”. Ahoy, Pedro!”. Talment. I tot per un ministeri i no ho entenc: amb un Ministeri Pirata ho tindrien resolt. En Franco feia ministres sense cartera i ningú no es lamentava, per què ho hauríem de fer ara si en Franco encara té encesa la llumeta d’El Pardo?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.