marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

15 de juny de 2019
0 comentaris

LES FLORS I LA CENSURA

Avui es constitueixen els ajuntaments i cap efecte no fa en les plantes que celebren l’inici d’estiu. El poder municipal no els interessa gaire encara que segons quines decisions prengui els poden afectar, efectivament. A la clastra de la casa dels prodigis no hi arriben les irritacions de certes corporacions municipals d’arreu per les composicions de les juntes de govern. I tanmateix estan satisfetes del seu nou ajuntament.

Sí que hi arriben i amb molta claror les declaracions de la virreina illenca, altrament dita delegada del Govern, Rosario Sánchez, que creu que hi ha d’haver qualque mena de control dels continguts subvencionats per les administracions públiques. És a dir, curt i ras, que no veuria amb mals ulls tornar a instituir els censors. I tot perquè els principals sindicats policials han decidit denunciar el Govern de les Illes Balears per haver subvencionat el còmic “On és l’Estel·la”, il·lustrat per Toni Galmés”, que, humorísticament i sarcàstica, repassa els principals esdeveniments del procés català, entre d’altres el referèndum del Primer d’Octubre on la brutalitat policial va fer un milenar de ferits. Consideren algunes vinyetes, fetes a partir de fotografies d’aquest dia, ofensives, que deixen mal parada la policia. Com si molts policies i guàrdies civils, el Primer d’Octubre, no haguessin ofès, per usar un terme suau, la ciutadania.

També hi arriben massa silencis sobre aquesta proposta censora. Hom esperava una reacció més contundent contra aquest tropell i, alhora, un suport incondicional a  Toni Galmés. I de moment sols s’han enceses algunes alimares.

Les plantes i flors sí que deploren la censura i els que voldrien instaurar-la.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.