marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

23 de maig de 2017
0 comentaris

EL PARACAIGUDISTA

Darío -té el nom gelós i no accepta malnoms ni traduccions- va ser paracaigudista quan Franco encara vivia. Aleshores, aquests militars anaven inflats com a peons i presumien de valor i d’empaitar dones amb èxit. Es va tirar un caramull de vegades i en morir el dictador pensava que tornaria la guerra i que no tenia moltes ganes de donar la vida per la pàtria. En veure que no passava res de nou, tanmateix, sentí un desassossec incòmode.

A part d’aprendre a tirar-se des d’uns avions atrotinats -segons conta amb tota mena de detalls- i prendre-hi gust, conegué una bona partida de substàncies evasives, s’avesà a beure vi a tota hora i es doctorà en engalipar estrangeres. Una alemanya, però, li encomanà una sífilis de cavall, diu, i ho passà tan malament que deixà de ser picador. Era ben plantós, aleshores -i les fotografies que mostra ho corroboren- i aconseguí enamorar una al·lota que tirava de cul, diu amb els ulls brillants, filla d’un hoteler que la tenia ben gelosa i casada amb qualcú suficientment adinerat. Darío feia de jardiner –l’alemany que el tenia a sou ben gelós que el tenia- i guanyava molt, però no tant com desitjava el pare de la seva al·lota. La feina ben feta, haver estat paracaigudista, curiosament, i els seus dots naturals per parlar sense dir disbarats i de manera ordenada, convenceren l’hoteler i es casà amb sa filla.

Diu que si no hagués estat pel vi i les seves servituds, seguiria casat amb la seva portentosa dona. I, sobretot, si haguessin tingut els fills que tant desitjava. Volia tenir família nombrosa perquè era -i segueix sent- infanter de mena.

No recorda exactament​ el primer dia que dormí al ras, però sí que l’endemà, de bon matí, la dona l’acollí i el rentà com si fos un nadó. I el segon, també, però el tercer no l’esperà sa dona, sinó el sogre que no el rentà, òbviament. I d’aleshores ençà, de gambirot, fins fa mig any, que decidí provar de no beure i ho està aconseguint.

I, segons ell, la prova que se n’està sortint és que vol tornar a tirar-se amb paracaigudes. I vol tirar-s’hi amb la seva exdona, amb qui féu un cafè fa uns dies. És tornà a casar, la filla portentosa de l’hoteler amb un advocat de renom i té dos fills. En Darío diu que en els ulls de la seva exdona encara hi veié les espurnes que hi deixà la primera vegada que la besà.

VOL DE PAPER
30.06.2009 | 10.34
LES OMBRES QUE JUGUEN
19.01.2019 | 9.48

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.