marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

24 d'abril de 2017
0 comentaris

LES VIDES MÒLTES JA HAN SALPAT

Aprofitant la diada de sant Jordi que celebràrem esplendorosament ahir, “El preu de la vida mòlta” ja ha començat a córrer. Demà dimarts dia 25, a les 20h, els escriptors Josep Lluís Aguiló i Jaume Santandreu, juntament amb l’editora Maria Muntaner, presentaran l’obra a Can Alcover, espai de cultura, seu de l’Obra Cultural Balear.

Conformen el llibre notes de vides, dades indispensables, reflexions necessàries i impressions diverses escrites i ordenades a Can Gazà, centre que acull persones excloses en grau extrem, des de l’estiu de 2008 a la primavera del 2016. Acompanyen els textos les fotografies de Fiona Mersh, que visqué uns dies dels primers mesos de l’any 2006 amb els residents. Aquestes instantànies capten excel·lentment la vida en comunitat a Can Gazà i complementen fins a millorar-lo aquest dietari.

El món vist des de la pobresa extrema gazanenca és un insuportable niu d’escurçons, certament, del que cal protegir-se, si hom pot. I Can Gazà, un racó de món ple de vides mòltes que paguen el preu excessiu de totes les mancances i els abusos.

Cal que corri com més millor perquè els guanys que puguin generar la seva venda es destinaran íntegrament als fons econòmics gazanencs que, com ells, van de rota batuda.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.