marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 de setembre de 2016
0 comentaris

D’ENFORA ES CONEIXEN LES MATES LLENTRISCLERES

Dissabte passat, Jaume Matas Palou, expresident de les Balears (1996-1999; 2003-2007) i que el cinc d’octubre que ve farà seixanta anys, va casar –com es diu vulgarment i inapropiada- la seva filla Marta. Res de nou, si no fos que, segons càlculs molt aproximats, l’esdeveniment costà al voltant de 60.000 euros i que Matas, segons digué ell mateix l’abril del 2011 (http://dbalears.cat/actualitat/balears/matas-la-justicia-em-salvara.html) estava a frec de la bancarrota. Per les fotografies, l’exmolthonorable  anava de jaqué rigorós i lluint el millor dels seus somriures, qui sap si recordant allò de “La justícia em salvarà” i que descartava entrar a presó perquè “no he fet res, així que seria absurd”. Tanmateix, el 28 d’abril de 2015 entrà a la presó de Segòvia per complir una pena de nou mesos per pagaments il·legals a qui li feia els discursos, l’inefable Antonio Alemany que, al seu torn, fou condemnat a complir una pena de dos anys i set mesos. D’altra banda, la fiscalia demana per ell una pena de cinc anys de reclusió pel cas “Nóos”.

Per tant, en haver-se provat que va delinquir, s’ha de beure les declaracions de fa cinc anys, raó per la qual s’hauria d’haver estalviat l’arrogància d’aquestes noces de pinyol vermell, tenint en compte, a més, que l’increment espectacular del seu patrimoni el va fer, presumptament, a costa de la caixa pública. Tanta ostentació, per tant, no fa més que agreujar la seva iniquitat.

I per si això no fos a bastament per apregonar la vergonya, almenys aliena, sembla que Matas vol negociar amb fiscalia una confessió dels seus delictes per evitar-li la presó. Si finalment així fos, que el pacte li estalviàs la reclusió, hauríem d’afirmar com ell fa cinc anys que la justícia l’ha salvat. Quines coses!

Per cert, de què fa, Jaume Matas? Estudia o fa feina? O és un nini entrat en anys?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.