marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

20 de maig de 2016
0 comentaris

BUNYOLA HOMENATJA CLIMENT GARAU

A punt de partir cap a Bunyola a participar en les Jornades en Homenatge a Climent Garau i Arbona, el patriota, humanista i home de ciència que el mes d’agost farà un any que apostà per l’eternitat. Hi parlaré de la seva etapa com a president de l’Obra Cultural Balear, del 1970 al 1976, i de l’activisme que li va saber imprimir.

Cal agrair a l’Ajuntament de Bunyola que hagi volgut homenatjà a qui va ser durant molts anys l’apotecari de la vila i que tant va fer per la seva gent en temps de pobresa severa en tots els àmbits. Climent Garau va voler viure fins al final a Bunyola, Son Pastor, casa seva i la casa gran de l’erudició, el diàleg, la conversa asserenada i la màxima amplitud de mira i de mirada, raó per la qual esdevé un dels més grans fills adoptius de la vila.

I ja que hi som, no estaria de més sol·licitar a la sala que el declari, precisament, fill adoptiu i posi el seu nom a un dels equipaments culturals de Bunyola, la Casa de Cultura o la Biblioteca Pública, sense anar més lluny.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.