marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 de maig de 2016
0 comentaris

HORABAIXA GAZANENC DE GRATITUD A RAFEL JOAN

Ahir horabaixa, a la Sala Dante del polígon de Can Valero de Palma, es va fer el concert a favor de Can Gazà que organitzà el Cor d’Esporles. Una iniciativa solidària dedicada a Rafel Joan Fortesa,  l’home bo de Santa Maria, prohom de Can Gazà i lluitador infatigable a favor de la llengua, la cultura i el país a través de l’Obra Cultural Balear.

Horabaixa emotiu i encoratjador. La neboda violinista de l’amo en Rafel (així el coneixíem a Can Gazà), Guida Sbert, juntament amb el pianista Adrià Hurtado, li  dedicaren tres peces, executades amb convicció i lluïdament. El Cor d’Esporles preparà un repertori a posta per fer participar els congregats, que ompliren la sala. I al públic no li costà gens respondre a la convidada i acompanyà  els cantaires en algunes de les interpretacions. Fins i tot en la penúltima peça, el “Fandango mallorquí”, una assistent pujà a l’escenari per ballar-lo.

Abans de cantar La Balenguera, la darrera peça que cantà el Cor acompanyat per Guida Sbert i Adrià Hurtado i amb el públic dempeus, Jaume Santandreu demanà als assistents que, en acabat el concert, passessin pel “Taller Marginàlia”, veí de la Sala Dante, on s’havia preparat un berenar. Santandreu insistí que el repte del “Taller” és gran i que per aconseguir que arreli i pugui créixer, cal que els amics en cridin més i aquests a molts altres perquè hi passin,  vegin la feina feta pels residents i fer-se amb algun dels objectes exposats, la qual cosa permet de mantenir la nau i el projecte.

Horabaixa de gratitud a Rafel Joan, mestre de bona homenia, de generositat i d’arrelament a aquesta terra nostra que va estimar a prova de traves i entrebancs. I horabaixa de generositat a dojo dels bons amics de Can Gazà  que sempre hi són quan cal que hi siguin. I ara mateix, cal que hi siguin molt!


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.