marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

28 de maig de 2015
0 comentaris

EN UN CORREDOR SENSE RETORN

Només els deliris de grandesa apropen Johnny Barrett i José Ramón Bauzá. El primer és el periodista protagonista de la pel·lícula “Shock Corridor”, que dirigí Samuel Fuller el 1963. Barrett, per assolir la glòria del premi Pulitzer, no dubta a fer-se passar per boig i investigar un assassinat en el psiquiàtric on és internat simulant la bogeria, amb la complicitat d’un psiquiatra. Mica en mica, Barrett aconsegueix conèixer la versió dels tres bojos testimonis de l’assassinat, però quan és a punt de treure’n l’entrellat, no pot establir la línia que separa el seny de la follia. Res a veure, per tant, amb les cuites de l’impresident encara en funcions.

La versió espanyola d’aquest film és “Corredor sin retorno” i ignor si se n’ha fet cap versió catalana, però tot indica que també seria “Corredor sense retorn”. I és, precisament, el concepte que vol expressar el títol el que em fa veure que Bauzá es troba en una peça de pas sense tornada. La seva arrogància, les seves fòbies, les enemistat que s’inventa per creure’s que amb elles minven i es dissimulen les seves mancances, el fan anar per carreró que no passa. Mai no admetrà que no n’ha feta cap a son endret i cridarà que la culpa és dels altres, de les víctimes que ha propiciat des que prengué possessió del Consolat de Mar com si fos un baluard conquerit a l’enemic.

I vés per on, avui, una foto a l’AraBalears d’Isaac Buj m’ha confirmat aquesta sospita. Es veu l’impresident Bauzá sortint de la reunió de la Junta Directiva Regional del seu partit acompanyat únicament pel seu fidel escuder, guardaespatlles i confident sanchopanzer Gómez. Ningú a la sala. La porta oberta de pinte en ample el rep amb tota amatença i atenció perquè surti amb tota la comoditat possible; admet i aprova la seva sortida cap a enlloc, cap al no-res…


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.