marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

17 d'abril de 2015
1 comentari

LA FORÇA PROACTIVA DE L’OCB

En acabar la setmana, el divendres, a l’OCB tancam l’agenda de la setmana de davant i cada cop que ho feim no deixa d’admirar-me la quantitat d’actes que organitza l’entitat i l’alt nombre d’activistes que mobilitza. Les coses poden venir molt mal dades i les deus econòmiques poden ser magres: tanmateix els valors que proposa l’entitat congreguen més actius de cada dia. I és en veient l’abnegació de tots ells, la gratuïtat amb què ho fan tot, l’entusiasme que imprimeixen a cada acte, que més t’indigna el menyspreu i la desvalorització de què són objecte de part de les institucions públiques des de fa quatre anys.

El Govern Bauzá s’ha cuidat prou de conflictivitzar entitats com l’Obra Cultural Balear, amb molta força associativa, conflictivitzant les seves accions i campanyes, menyspreant la seva dedicació per insuflar aire a grupuscles i persones que l’únic que persegueixen és la disputa absurda, la brega infundada, la confusió interessada, la incultura, l’acientificisme i l’elogi constant a l’analfabetisme. A la construcció d’una societat radicalment democràtica a partir de la diversitat i de l’empoderament de la ciutadania, hi contraposen, aquestes formacions tòxiques, amb tots els vists i plaus del poder, la destrucció sistemàtica de qualsevol edifici científic o pont d’entesa o via de diàleg.

Retornant a l’agenda ocebera, la de la setmana vinent ve marcada per la Diada per la llengua i l’autogovern de dissabte dia 25. Des de fa setmanes, les delegacions territorials de l’OCB preparen amb atenció aquesta fita importantíssima, un esdeveniment capital tant per a l’entitat com per a les illes. I així i tot, aquests activistes exemplars han trobat temps i força per organitzar més de quinze actes repartits per tot Mallorca. Senzillament admirable.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Admirable, efectivament. Moltes felicitats per la lluita que mai no és eixorca. I a veure si hi ha manera de canviar el govern aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.