marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 de març de 2015
0 comentaris

CONVERSEM, UNA CAMPANYA PER LA LLENGUA, LA CULTURA I EL PAÍS

Ja corre la campanya “Conversem”, de l’Obra Cultural Balear, iniciativa pensada perquè la societat mallorquina prengui consciència de la importància que tenen la llengua i la cultura catalanes, pròpies de l’arxipèlag, l’educació, i el maltractament fiscal que patim.

Perquè és important que els ciutadans, independentment dels seus orígens o de la llengua que parlin, coneguin i valorin com a pròpies les senyes d’identitat de Mallorca, única manera d’estimar-les.

I perquè és important, també, que, com a resultat d’aquesta valoració, en siguin activistes, és a dir, que les defensin i les promoguin en el seu entorn social i en el seu dia a dia.

Amb “Conversem” l’OCB vol arribar directament, a través d’una gran campanya de participació ciutadana, a diferents sectors socials amb l’objectiu d’activar-los a favor de la llengua, la cultura i l’educació. I contribuir a la construcció d’un país socialment més cohesionat. Un país que garanteixi a tots els seus ciutadans el dret a conèixer i a viure de manera normal en la llengua pròpia. Un país que sigui més culte, més orgullós de les seves arrels mil·lenàries i alhora més obert a la modernitat. Un país que garanteixi la igualtat d’oportunitats de tots els seus ciutadans a partir d’una escola de qualitat i en català. Un país que gestioni els seus recursos econòmics a favor de la seva població. Un país que, com a conseqüència de tot això, sigui més lliure i més democràtic.

Durant els propers mesos l’entitat farà trobades de petit format amb milers de persones, amb entitats i col·lectius diversos, per fer arribar al conjunt de la societat la necessitat de mobilitzar-se a favor de les senyes d’identitat pròpies. Perquè són els ciutadans els que han de ser agents actius d’un canvi a favor de la llengua, la cultura i el país.

La legislatura que acaba ha estat marcada per atacs sense precedents per part del Govern, el Consell i l’Ajuntament de Palma a la llengua, la cultura i l’educació. “Conversem” servirà per denunciar aquests retrocessos i per fer prendre consciència de la necessitat de recuperar el consens polític i social que varen significar en el seu moment l’Estatut d’Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística.

La campanya servirà, també, per donar a conèixer les diverses propostes que fa l’OCB per a rectificar aquestes mesures i per a recuperar la pau social perduda durant els darrers quatre anys. Unes propostes que tendran com a base rectificar tots els retrocessos que s’han produït durant aquest temps.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.