marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

31 d'octubre de 2014
0 comentaris

JOAN ALCOVER DIT PELS JOVES

Ahir a Can Alcover l’Obra Cultural Balear va inaugurar el nou cicle de trobades “Tots Plegats”,que té com a objectiu acostar catalanoparlants i no catalanoparlants a la cultura i als costums de Mallorca, i que enguany se centra en els personatges il·lustres de Balears que donen nom a diferents centres d’ensenyament de Mallorca. La finalitat és donar a conèixer aquestes persones importants, no només entre el públic format per les parelles lingüístiques que assistiren al cicle de l’any passat, sinó també entre els alumnes de secundària. Es pretén, així, implicar els joves en el coneixement de la persona que dóna nom al seu centre i en l’obra per la qual es distingeix.

En ser Can Alcover el lloc on es fan aquestes trobades, es va considerar adient començar precisament per Joan Alcover, que dóna nom a l’institut de les avingudes de Palma, su-vora el Ramon Llull.

Val a dir que va ser una arrancada de cicle potent, amb molta força engrescadora, pel compromís adquirit pels mestres i els alumnes de l’IES Joan Alcover de Palma. Els joves digueren el poeta de La Balenguera acompanyats de guitarres, fent-ne lectures dramatitzades i fins i tot incorporant a unes estrofes del poema que dedicà a Deià, el ritme del rap. Alcover dit pels joves del seu institut, apregonava encara més la voluntat del poeta de ser poble, de ser ciutadà, d’humanitzar l’art.

Sens dubte, aquests joves, dient els seus versos, feren menys desolat el jardí de la joventut d’Alcover.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.