marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

19 d'octubre de 2014
0 comentaris

ARA ÉS L’HORA DEL COLOR GROC CATALÀ

No puc estar-me de seguir de Palma estant via el canal 3/24 –que encara podem veure a les Balears amb una qualitat nefanda per decisió cesària bauzanenca- la concentració convocada per l’ANC i Òmnium Cultural a la plaça de Catalunya de Barcelona. Impressionant no diu res, tanmateix; ni aclaparador. Ja poden ballar les xifres, que no era el nombre el que es percaçava sinó la força de la voluntat mancomunada. Tot era una veu groga –unitat, urnes i independència!- en aquesta plaça, i s’ha dit tot clar i català: la participació amb vot del 9 de desembre ha de ser l’equivalent a unes primàries per convocar eleccions plebiscitàries en tres mesos. S’ha exigit, com calia, unitat de tots i, sobretot, dels partits; que avantposin el país als seus interessos. President Mas, ja teniu fet el calendari: la primavera del 2015 han de néixer les flors al voltant d’un nou parlament groc català, que és el color de la independència.

Què és la societat civil representada per aquestes dues entitats la qui marca el rumb als partits polítics, ningú no ho posa en dubte, llevat dels sicaris del dictat, la manipulació i la mentida.

Que siguin Muriel Casals i Carme Forcadell les capdavanteres d’aquesta mobilització groga i il·lusionant és garantia èxit. Com piulava Melcior Comes, “Mares de la pàtria… Fins i tot amb això som pioners en la Història del Món”.

En aquest tren no hi ha abaixadors ni estacions, per molt que escaïnin els que no es creuen que aquest procés no té aturador.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.