marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

21 de setembre de 2014
0 comentaris

LA TABOLA QUE PROVOCA ANAR AMB POCA ROBA

Bunyola, el meu poble, celebrà ahir horabaixa la desena “Cursa en roba interior”, una d’aquestes festes noves que engresca d’allò més la gent, jove i granada. Hi ha transgressió, és clar; i provocació; i rebel·lia; i exhibicionisme, i un cert grau de vouyerisme… però tot de panfonteta, com cal perquè la festa arreli. Molta imaginació i poca inversió, en no ser d’inventiva. No es maltracta cap animal ni es tuda res; és ecològica i aconsegueix la seva finalitat: treure somriures a la gent més sorruda. I quelcom que, per a mi, té una importància excepcional: convertir-se en el nucli de les festes de sant Mateu molt a desgrat de les autoritats vives i difuntes que encara governen.

Ahir Mateu Matas, “Xurí” en va fer el pregó, que cal qualificar d’excel·lent: molt d’acord amb la festa sense oblidar-se, però, que el glosat necessàriament ha de trepitjar ulls de poll. Per això, començà ben vestit i a mitjan glosa es va llevar el jersei per mostrar la camiseta verda de la dignitat educativoescolar. Va ser el moment que va aprofitar per recordar Guillem Estarellas –secretari autonòmic d’educació i regidor de l’Ajuntament de Bunyola- i la seva croada tilera, i Joana M. Camps, a qui demanà als bunyolins si voldrien que s’empadronàs al poble. La resposta negativa va ser unànime, evidentment. I per acabar com corresponia, es va llevar la camiseta verda i els calçons. Entretant, tampoc no s’oblidà del jove que morí electrocutat al passeig bunyolí el passat 31 d’agost.

Cal donar l’enhorabona a l’Associació Quin Ubiti, que reuneix el jovent de Bunyola més compromès amb l’animació sociocultural, i que es va fer càrrec d’organitzar la festa/cursa/desfilada malgrat tots els inconvenients.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.