marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

18 de setembre de 2014
0 comentaris

EN L’ADÉU DE JOSEP MARIA MAGRINYÀ

Ahir va morir en Josep M. Magrinyà, l’amic que mai no fallava. Ha viscut molt i tanmateix hom hauria volgut que seguís encomanant energia. L’OCB i, sobretot Can Alcover, la nostra seu institucional i espai de cultura, estaran permanentment en deute amb ell i amb la seva esposa, Francesca Bosch, que hi dedicaren anys i afanys. Sempre seràs aquí, Josep M.

L’OCB ha fet el següent comunicat sobre la seva mort:

L’Obra Cultural Balear lamenta la mort, als 93 anys, de l’activista cultural Josep Maria Magrinyà. L’entitat vol fer arribar el seu condol a tota la seva família, especialment a la seva dona, Francesca Bosch, amb qui va formar un tàndem irrepetible en la defensa de la llengua, la cultura i el país.

Josep Maria Magrinyà (Barcelona 1921-Palma 2014) va ser un dels impulsors del Moviment Escolta a Mallorca, projecte en què va estar implicat entre els anys 1965 i 1977. Soci de l’Obra Cultural Balear des del 1965, va participar activament en el seu funcionament intern des de mitjans dels 80 fins a la seva jubilació. Va ser membre, entre el 1985 i el 1986, del secretariat tècnic de la Comissió Territorial de les Balears del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana; membre, entre 1987 i 1995, del secretariat de l’OCB; i secretari de redacció, del 1988 al 1995, de la revista cultural El Mirall, vinculada a l’OCB.

L’any 1985, juntament amb Francesca Bosch i Climent Garau, va fundar el Grup Blanquerna destinat a promoure l’estudi i la reflexió de la realitat nacional de Mallorca i la formació dels joves des d’una perspectiva cristiana i de progrés, una de les entitats que més han fet per sensibilitzar les noves generacions a favor dels drets nacionals del nostre poble.

L’OCB considera Josep Maria Magrinyà una de les persones irrepetibles i imprescindibles del moviment cultural a Mallorca durant la segona meitat del segle XX, pel seu compromís amb el país i per la seva tasca incansable a favor de la llengua i la cultura. Per tot això, estarà sempre en el nostre record i en el de totes les persones que han fet feina per la llibertat del nostre poble.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.