marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

27 d'agost de 2014
0 comentaris

TOT RECORDANT LA CONCENTRACIÓ DE 2010 “EN DEFENSA DEL NOSTRE AUTOGOVERN”

El proper dissabte dia 6 de setembre i a partir de les 19 hores està previst un acte de suport i solidaritat amb el Principat de Catalunya amb motiu de la gran manifestació prevista per la Diada de l’11 de Setembre a Barcelona  L’acte, es farà a la Plaça Major de Palma, en el mateix lloc que l’any passat però aquesta vegada, de forma simultània i retransmesa en directe per televisió amb sengles actes a Perpinyà i València. El motiu de la data del 6 de setembre és permetre que la gent de Mallorca, Catalunya Nord i País València que vulgui assistir també a l’11 de setembre a Barcelona tengui totes les facilitats per fer-ho.

L’acte està organitzat per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, el Grup Blanquerna i l’Obra Cultural Balear.

AUTODETERMINACIO 2Aquest acte, com el de l’any passat, no són espontanis, sinó la conseqüència i en coherència amb la concentració que es va fer a la plaça de Cort el 9 de juliol de 2010 “En defensa del nostre autogovern”. Es tractava de la resposta de la societat civil i de les forces polítiques de les Illes Balears a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, que es preveia que afectaria, com així ha estat, de manera significativament negativa el desplegament del nostre Estatut el 2007, sobretot en allò que afecta al finançament, a la llengua catalana, a l’educació i a les infraestructures.

D’aquesta concentració es va fer un manifest signat per totes les entitats cíviques i polítiques convocants que, del que, ara mateix, en cal recordar el seu punt 2:

Reafirmar-nos en la defensa del dret inalienable a decidir de manera lliure, democràtica i pacífica que tenen els pobles, com es reflecteix en la Declaració Universal dels Drets Col·lectius dels Pobles.

El tercer:

Comprometre’ns a lluitar afanyosament per eliminar de l’ordenament jurídic que ens afecta i tan aviat com sigui possible aquelles disposicions que se situen per sobre del resultat de referèndums i altres consultes convenientment convocades a què pugui ser sotmesa qualsevol qüestió a qualsevol poble o comunitat de l’Estat espanyol.

I el cinquè:

Defensar a tots els nivells l’autogovern de les Illes Balears i treballar per augmentar-lo i ben dotar-lo financerament.

Refrescar memòries i consciències a vegades és més just que necessari.

SOMNACIO


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.