marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

15 d'agost de 2014
0 comentaris

ORELLES DRETES, ORELLES FLORIDES

L’impresident Bauzá ha dit fort i amb el rictus de bon al·lot que està en contra de les prospeccions petrolieres a la mar de les Illes, tot i saber que l’any passat, el mes d’abril, ja se n’havien fet i ho va callar com un puta. De fet, el cap dels Serveis de Recursos Marins del seu Govern, el mes de juliol de 2013, emetia un informe en què es constataven aquestes prospeccions. I el Govern, com dic, amb el seu impresident com a mascaró de proa, callà.

En ple estiu apareix aquest informe que confirma la barra i la incredibilitat de l’impresident i ja tenim serial periodístic.

A Canàries també hi ha ball de plataformes i el seu president, Paulino Rivera Baute (Coalición Canaria), contrari a les prospeccions, ha dit  que si el Govern estatal, per interessos partitpopularistes, finalment decideix no autoritzar les prospeccions a Balears que sí a autoritzat a Canàries, “té tots els números perquè es produeixi una ruptura de les relacions institucionals”.

Per Ciutat no és Bauzá qui respon així d’eixerit, sinó un dels seus lloctinents i titular de la carpeta –és excessiu parlar de cartera- d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, el santjoaner Gabriel Company Bauzá, que s’ha apressat a dir que les prospeccions a una o a altra banda no són gens comparables perquè “la situació geoestratègica, geogràfica i política és molt diferent”. No ha ampliat més aquesta densa reflexió, cal dir, amb la qual cosa deixa molts punts escapats.

De la fanfarroneria de Company no en dubta ningú i en deixa constància a cada passa. Per això, ha decidit comparèixer en seu parlamentària i explicar –això vol dir embullar més la troca- això dels informes, de les plataformes i del petroli balear “perquè ja hi ha parlamentaris que estan dient animalades”. I per demostrar que li agrada ferm parlar en pla ha advertit als periodistes que: “Estam amb les orelles ben dretes i ens anticipam a tot”. Tampoc no ha afegit cap postil·la per acabar d’entendre aital asseveració.

Coneixent de prop el Govern de Bauzá no és pot dir gaire fort, precisament, que la tinguin bona, a l’orella; més aviat, president, conselleres i consellers són durs d’orella. De fet, sols la paren, a l’orella, a allò que interessa exclusivament al seu partit gasiu i metropolità. Només la presten –a l’orella- a les demandes dels seus, que no som tots, òbviament. No drecen les orelles més que per les seves ànsies insaciables d’anar en contra dels interessos de la majoria i de mantenir la ciutadania a l’estaqueta.

I ja tenim les orelles florides de sentir els seus discursos tous i escarrufadorament insensats.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.