marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

1 d'agost de 2014
0 comentaris

ATENCIÓ A LES FAMÍLIES ILLENQUES QUE VOLEN ESCOLARITZAR ELS SEUS FILLS EN CATALÀ

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats de les Illes Balears -moma d’estudiants, pares i mares d’alumnes, mestres i ciutadania adreta i responsable- acaba de dir que la decretada que imposa el TIL (Tractament Integrat de Llengües) als centres que no l’han aprovat encara o ja l’han rebutjat serveix per “garantir el dret a l’educació”. Abans de seguir cal dir que, segons el Diccionari Català-Valencià-Balear, MOMA, en la seva segona accepció, és: f. Ninot o drap que es posa damunt la garbera per a espantar els ocells.

Joana Maria Camps sosté, a més, que els centres que no tenen el PTIL aprovat són “una minoria”. Segons l’Assemblea de Docents, però, més de seixanta claustres han rebutjat els respectius projectes TIL en les votacions del juliol, “deixant palès l’absurditat pedagògica a la qual ens ha abocat la Conselleria”. A aquests claustres s’hi han d’afegir tots aquells que, havent-lo rebutjat el mes de juny, no es convocaren durant el juliol.

Joana M. Camps és molt “tilera”, vull dir defensora fins a la dictadura del TIL i no la perxa artanenca on pengen les sobrassades. A aquesta aberració didàctica que l’únic que pretén és fer befa de la llengua catalana i treure-la del solc i de l’ensenyament, hi dedica totes els forces, manipulacions i gosadies per molt que tanta gestió desfermada de la bojor faci empegueir a propis i estranys.

Més valdria que Camps i el seu equip s’afanyessin de valent perquè les 11.657 famílies que el curs vinent escolaritzen per primera vegada els seus fills (el 77%) i que han triat el català com a llengua vehicular, vegin acomplida totalment i sense cap entrebanc la seva voluntat. A aquestes famílies Camps també els ha de garantir el dret a l’educació en llengua pròpia.

Que ni el TIL, ni Camps, ni tota la cort de mitjanies faesistes de la conselleria amaguin aquesta dada que ho diu tot per molt que la vulguin amagar: el 77% de les famílies illenques amb escolars nous volen el català com a llengua vehicular. Responsabilitat de tots és que així sigui.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.