FRITA DE CALAMARS
Un plat o tapa típic d’ Evissa, inspirat en la Frita de pop i aquests, així com el Frit de pop, etc., de Mallorca i en els Frits o Frites a base de menuts. Com el seu nom indica, són plats que es fan a base de fregir tots els ingredients, per tant es presenten amb poca salsa, només amb un suquet.
El fet d’ incloure patates fregides tant a plats de marisc com de carn és molt típic de les cuines balears.
Ingredients
De 2 a 4 calamars frescos, depenent de la grandària
4 alls
1 ceba mitjana
4 patates mitjanes
1 pebrot verd o vermell gros
1 tomàquet
3 grans d’all
3 alls i julivert per la picada
Elaboració
Netegeu els calamars, llevant-los l’os calcari i els intestins de l’interior. Després cal trossejar les potes, les aletes i el cap del calamar, tallant-ho a tires. En una paella amb un fons d’ oli, poseu a sofregir la ceba ben picada. En el moment en què comença a daurar-se, incorporeu-hi els calamars. Quant estan una mica tous- uns dos minuts-, hi afegiu el pebrot trossejat en talls similars a com hem tallat el cap del calamar (hi ha qui hi posa primer el pebrot). Alhora, hi aboqueu tres grans d’all laminats i el tomàquet ben picat. Mentrestant fregiu les patates tallades a tires. Hem de tenir a punt una picada de julivert i all cru, que piqueu al morter i talleu finament amb el ganivet.
Quan veiem que el pebrot ja està fet, hi incorporem la picada i ho remenem bé. Immediatament, hi tirem les patates fregides, les barregem i deixem que agafin el gust de la frita.
Notes
Fixeu-vos que no hi incloem sal, ja que el calamar, per sí, ja és salat i , a més, el fan tornar dur.
Alternatives: afegir-hi un pebrot verd, un pols de pebre negre o pebre vermell, un raig de vi blanc… Jo hi afegeixo un brot de fonoll.
Podeu substituir el calamar per pop o sépia.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!