ESCUDELLA DE CONFITS
Es tracta d’ unes escudella fresca ,d’estiu, amb verdures, si bé la base són les mongetes de desgranar o mig granats anomenades confits a Mallorca. Si no hi poseu embotits, és una magnífica sopa vegana.
Ingredients
aigua
1 ceba
2 tomàquets petits
2 grans d’ all
mongetes de desgranar del tipus confit (una mica més d’ un kg, aproximadament)
Opcionalment:carbassó,patates, mongetes tendres
oli
1 tall de camallot o un altres embotit al gust, com sobrassada o botifarró (opcional)
sal
herbes aromàtiques (julivert,marduix, pebre vermell etc.;opcional)
de 2,5 a 3 l d’ aigua
Elaboració
Poseu una cassola al foc amb oli-i llard, si n’ hi poseu- i feu-hi un sofregit amb la ceba i el tomàquet.Ho deixeu coure durant una de 1/2 hora, aproximadament.Els alls els podeu posar trinxats, amb el tomàquet, o bé sencers, al començcament del sofregit
Seguidament hi afegiu aigua bullent i a continuació totes les verdures, les mongetes, patates, i carbassó,etc., tot tallat a petits daus. Deixeu-ho bullir tot junt.
Uns minuts abans d’acabar el bull, si n’ hi poseu, tireu-hi alguna herba aromàtica al gust, esmicolada, i la tallada de camaiot, amb la cotna i tot, ja que hi dóna gust.
Notes
Es tracta d’ una deliciosa sopa d’estiu que, per l presència de les mongetes, ens recorda el Minestrone italià, que també és una sopa de verdures amb mongetes (en aquest cas pintades, dites barlotti; a Mallorca n’ hi ha unes de similars.
Tot i que se serveix en una olla o sopera, el llegum i la verdura hi és abundant, ja que se n’ hi sol posar més d’ un kg.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!