escudella d’ estiu, amb gust de Mallorca

ESCUDELLA DE CONFITS

Es tracta d’ unes escudella fresca ,d’estiu, amb verdures, si bé la base són les mongetes de desgranar o mig granats anomenades confits a Mallorca. Si no hi poseu embotits, és una magnífica sopa vegana.

Ingredients

aigua

1 ceba

2 tomàquets petits

2 grans d’ all

mongetes de desgranar del tipus confit (una mica més d’ un kg, aproximadament)

Opcionalment:carbassó,patates, mongetes tendres

oli

1 tall de camallot o un altres embotit al gust, com sobrassada o botifarró (opcional)

sal

herbes aromàtiques (julivert,marduix, pebre vermell etc.;opcional)

de 2,5 a 3 l d’ aigua

Elaboració

Poseu una cassola al foc amb oli-i llard, si n’ hi poseu- i feu-hi un sofregit amb la ceba i el tomàquet.Ho deixeu coure durant una de 1/2 hora, aproximadament.Els alls els podeu posar trinxats, amb el tomàquet, o bé sencers, al començcament del sofregit

Seguidament hi afegiu aigua  bullent i a continuació totes les verdures, les mongetes, patates, i carbassó,etc.,  tot tallat a petits daus.  Deixeu-ho bullir tot junt.

Uns  minuts abans d’acabar el bull, si n’ hi poseu, tireu-hi alguna herba aromàtica al gust, esmicolada, i la tallada de camaiot, amb la cotna i tot, ja que hi dóna gust.

Notes

Es tracta d’ una deliciosa sopa d’estiu que, per l presència de les mongetes, ens recorda el Minestrone italià, que també és una sopa de verdures amb mongetes (en aquest cas pintades, dites barlotti; a Mallorca n’ hi ha unes de similars.

Tot i que se serveix en una olla o sopera, el llegum i la verdura hi és abundant, ja que se n’ hi sol posar més d’ un kg.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*