TRUITA PAGESA
Una truita deliciosa, que es pot fer amb tota mena de verdures de temporada. Es una substanciosa versió eivissenca de la truita anomenada normalment “a la paisana”.
Ingredients
4 pebreres entreverades (de dos colors)
2 patates
3 tomates
4 ous
oli
sal
Elaboració
En una paella amb oli fregiu les pebreres sense llavors, cua,etc., fetes a trossos; doneu-hi uns tombs i afegiu-hi la tomata, sense pela ni llavors. Feu-ho coure uns minuts.Peleu les patates i talleu-les a daus, o a rodelles. Fregiu-ho tot junt, ofegant-ho, en una paella posada al foc amb una mica d’oli, fins que siguin toves i una mica rosses, tapant-la una mica. Saleu-ho.
Hi tireu els ous batuts amb un xic de sal. Elaboreu una truita rodona,una mica gruixuda, rossejant-la dels dos costats, però deixant-la sucosa per dins.
Notes
Són nombrosíssimes les truites tradicionals ,normalment de forma rodona fetes amb tota mena d’ingredients crus, bullits, vegetals, càrnics,de mar (peix petit, sardines salades o arengades…), o silvestres (espàrrecs, etc.) així com sobrants de bullits i altres plats.
Si hi afegim ceba, albergínia, carabassó,etc. tindren la “Truita d’ estiu”, Truita amb samfaina a Catalunya.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!