BONA VIDA

Jaume Fàbrega

20 de gener de 2017
0 comentaris

PER FER UNA TRUITA CAL TRENCAR ELS OUS

TRUITA PAGESA

Una truita deliciosa, que es pot fer amb tota mena de verdures de temporada. Es una substanciosa versió eivissenca de la truita anomenada normalment “a la paisana”.

Ingredients

4 pebreres entreverades (de dos colors)

2 patates

3 tomates

4 ous

oli

sal

Elaboració

En una paella amb oli fregiu les pebreres sense llavors, cua,etc., fetes a trossos; doneu-hi uns tombs i afegiu-hi la tomata, sense pela ni llavors. Feu-ho coure uns minuts.Peleu les patates i talleu-les a daus,  o a rodelles. Fregiu-ho tot junt, ofegant-ho, en una paella posada al foc amb una mica d’oli, fins que siguin toves i una mica  rosses, tapant-la una mica. Saleu-ho.

Hi tireu els ous batuts amb un xic de sal. Elaboreu una truita rodona,una mica gruixuda, rossejant-la dels dos costats, però deixant-la sucosa per dins.

Notes

Són nombrosíssimes les truites tradicionals ,normalment de forma rodona fetes amb tota mena d’ingredients crus, bullits, vegetals, càrnics,de mar (peix petit, sardines salades o arengades…), o silvestres (espàrrecs, etc.) així com sobrants de bullits i altres plats.

Si hi afegim ceba, albergínia, carabassó,etc. tindren la “Truita d’ estiu”, Truita amb samfaina a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!