BONA VIDA

Jaume Fàbrega

16 de gener de 2017
0 comentaris

del surimi…

SOPA DE FIDEUS AMB SURIMI

Tangmiantiao

Una sopa molt popular als restaurants xinesos, que se sol elaborar amb fideus, espaguetis o bé tallarines. En mandarí, aquesta sopa és anomenada  Tangmiantiao, però té molts altres noms i variants, sobretot quan inclou marisc i, particularment, surimi, en xinès Jie Lou, que vol dir carn (lou) de cranc.

El surimi és un antiquíssim producte d’ origen japonès, que és pura proteina de peix en forma de polpa (que és el que vol dir el nom- “peix emmotllat”-) això si, a vegades amb sabors i fins formes que suggereixen els crustacis. Comercialment s’ anomenen “tronquitos de mar”, “palitos de cangrejo”i altres denominacions. Es fa a partir de peixos de carn blanca procedents del Pacífic i fins d’ Alasca. Es redueixen a pasta i se saboritzen amb sabors de marisc veritable o artificials, i al final s’ hi dona color i fins forma de cranc, llagosta, angula (“gulas del Norte),etc. Es fa servri en amanides, arrossos, pasta, farcits, etc.

Ingredients

1 l de brou de pollastre o de peix,400 g de fideus

1 tassa de  pit de pollastre tallat a tiretes (uns 150 g), 1 tassa de surimi tallat a rodelles de ½ cm o a trossets

unes fulles d’espinacs,1 pols de sal(o 1 pols de glutamat monosòdic),1 raig de salsa de soja

1 raig d’ oli de sèsam (opcional)

Elaboració

Feu bullir els fideus en una olla amb força aigua; quan siguin cuits, una mica grenyals, els dipositeu repartits en 4 bols. Hi tireu tot seguit el brou, al qual li haureu fet un bull amb els espinacs, la salsa de soja, la sal, el glutamat, el surimi i les tiretes de pollastre. Serviu tot seguit, ben calent.

Notes

Aquesta sopa, originàriament, se serveix per esmorzar o com a acompanyament o final dels àpats;la podeu prendre com a entrant,a l’estil occidental. Els xinesos hi solen posar els fideus o tallarines sense tallar, per la qual cosa els solen menjar la sopa amb bastonets i la característica cullera de porcel.lana.

Podeu substituir els espinacs per col, col xinesa, bleda, etc.Com és costum en aquesta cuina, la verdura ha de quedar poc cuita.

El brou de base pot ser de pollastre i fins d’ ossos de porc.En aquest car, podeu substituir les tiretes de pollastre per carn de porc. Hi podeu posar gambes, carn de cranc, espardenyes (ingredients que la cuina xinesa com la catalana, també utilitza, si bé normalment assecada).

El surimi es pot menjar directament, un cop descongelat (també n’ hi ha de refrigerat) o bé es pot fer coure, però poc temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!