BONA VIDA

Jaume Fàbrega

31 de juliol de 2016
0 comentaris

el mar i la muntanya en un sol plat

POLLASTRE AMB GAMBES

Un clàssic mar i muntanya, fet amb gambes de Llançà, Palamós, Blanes, etc.

Ingredients  

  • 1 pollastre de pagès d’1’8kg
  • 300gr gambes fresques
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • 3 alls
  • 3 tomates mitjanes
  • Llorer, pebre en gra,farigola
  • Picada: 2 alls fregits, 3 carquinyolis, 20gr de xocolata negra
  • 1 copa de vi ranci de Gandesa.
  • Oli d’oliva
  • Sal.

 

Elaboració:

Feu rossejar el pollastre trossejat a una cassola amb un cul d’ oli. Afegi-hi la ceba, pelada i tallada, els alls i ho feu rossejar.

Incorporeu-hi  les tomates, sense peles ni llavors, i deixem reduir. Afegir també el llorer I el pebre en gra però xafat o acabat de picar així com un ramet de farigola. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir un parell de minuts. Incorporeu-hi 3dl (un cullerot) o una mica menys, d’ aigua i tapeu. Coeu-ho durant 40 minuts a foc molt baix.

Mentrestant, prepareu la picada amb els alls crus, els carquinyolis Ia xocolata, fins que sigui com una pomada. Deixateu-lar amb una mica de brou de la cassola calent i afegiu-ho al pollastre.

Salteu  a banda les gambes, salades,  en poc oli ben calent i afegiu-les   a la cassola. Coeu 5 minuts, rectificant de sal i deixant reposar abans de servir.

Notes

Podeu substituir les gambes per llagostins, escamarlans o  llagosta.

En comptes de tomàquet fresc podeu fer servir doble concentrat; jo sempre ho faig així.

Abans les gambes es coïen més temps. També es poden sofregir abans- cosa que jo faig- i aprofitar l´oli perfumat per fer els sofregit.

Alguns cuiners ho flamegen amb brandy, però em sembla una operació innecessària.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!