CALAMARS A LA ROMANA
Els calamars són un dels cefalòpodes més apreciats per la cuina mediterrània. Es poden fer de moltes maneres: a la planxa, guisats amb patates, farcits. A la romana constitueixen una tapa ineludible arreu de Catalunya i la Costa Brava, però també poden ser un excel.lent segon plat.
Ingredients
800 g de calamarsos frescos de mida gran,2 ous,farina,oli ,sal
Elaboració
Netegeu els calamars, buideu-los,retireu-los la “ploma” interior, traieu-los el cap i els ulls i talleu-los a anelles no massa gruixudes. Saleu-les i enfarineu-les.
Feu una pasta amb els ingredients indicats i passeu-hi les anelles de calamar. Aneu-les tirant una a una en oli força calent, procurant que quedin cobertes. Gireu-les per tal que quedin ben rosses i fregides.Aneu-les col.locant damunt paper absorbent.
Notes
Hi ha qui a la pasta hi fregeix una culleradeta de Royal, un raig d’ aigua de Seltz, de cervesa, bicarbonat, etc.
En la versió més simple, dits “a l’ andalusa”, les anelles es passen només per farina i es fregeixen molt poca estona en oli roent, ja que sinó s’ endureixen. Entremig, hi ha qui els passa per farina i després per ou batut.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!