BONA VIDA

Jaume Fàbrega

17 d'abril de 2016
0 comentaris

fàcils i bons, una calamars a la romana

CALAMARS A LA ROMANA

Els calamars són un dels cefalòpodes més apreciats per la cuina mediterrània. Es poden fer de moltes maneres: a la planxa, guisats amb patates, farcits. A la romana constitueixen una tapa ineludible arreu de Catalunya i la Costa Brava, però també poden ser un excel.lent segon plat.

Ingredients

800 g de calamarsos frescos de mida gran,2 ous,farina,oli ,sal

Elaboració

Netegeu els calamars, buideu-los,retireu-los la “ploma” interior, traieu-los el cap i els ulls i talleu-los a anelles no massa gruixudes. Saleu-les i enfarineu-les.

Feu una pasta amb els ingredients indicats i passeu-hi les anelles de calamar. Aneu-les tirant una a una en oli força calent, procurant que quedin cobertes. Gireu-les per tal que quedin ben rosses i fregides.Aneu-les col.locant damunt paper absorbent.

Notes

Hi ha qui a la pasta hi fregeix una culleradeta de Royal, un raig d’ aigua de Seltz, de cervesa, bicarbonat, etc.

En la versió més simple, dits “a l’ andalusa”, les anelles es passen només per farina i es fregeixen molt poca estona en oli roent, ja que sinó s’ endureixen. Entremig, hi ha qui els passa per farina i després per ou batut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!