BONA VIDA

Jaume Fàbrega

11 d'abril de 2016
0 comentaris

estan bojos, aquests catalans: pollastre amb llagosta?

POLLASTRE AMB LLAGOSTA

Els pescadors de la Costa Brava varen crear un estil culinari únic, dit “Mar i muntanya”: sorprenents barreges carn o aviram marisc, embotits,bolets, peus de porc, mandonguilles,bacallà, tripes de bacallà, cargols…El més famós d’ aquests plats és el Pollastre amb llagosta  Aquest, per exemple, era un dels seu preferits de Salvador Dalí, tal com explico all llibre Dalícies. A taula amb Salvador Dalí (2004).- que poden incloure pollastre, ànec, colomins, peus de porc, mandoguilles, cua de bou, llagosta, escamarlans, gambes, calamars, sèpia, bacallà, peixopalo, tripes de bacallà, cargols.

Ingredients

1 pollastre de pagès d’ 1,5 kg tallat a vuitens o quarts

1 llagosta

1 ceba mitjana

2 alls

2 tomàquets mitjans

1 pols de farina

1 copa de vi ranci

sal, pebre

oli i llard (o només oli)

aigua o brou de peix o de pollastre

Elaboració

Poseu una cassola al foc amb oli i feu-hi rossejar els talls de pollastre,salats i empebrats.

Feu el mateix amb la llagosta, tallada a rodelles (podeu guardar els sucs, que afegireu a la cassola). Ho traieu i ho reserveu.

Elaboreu un bon sofregit, amb la ceba ratllada , que fareu coure un quart; hi afegiu el tomàquet ratllat, sense peles ni llavors. Feu amb un ros de farina, ho mulleu amb el vi ranci, ho deixeu reduir i hi afegiu aigua,i de nou, el pollastre.

Deixeu-ho fent la xup-xup, amb la cassola tapada i a mitja cocció hi afegiu la llagosta. En total ha de coure una hora. Tasteu-ho de sal i pebre.

Notes

Hi podeu afegir d’altres ingredients (un manat d’ herbes aromàtiques, com farigola, llorer, canyella) i, sobretot, una picada (40 g d’ ametlles, avellanes o pinyons, una llesqueta de pa fregit, all, julivert, vi ranci).

Podeu substituir la llagosta per escamarlans, llagostins o gambes, així com tripes de bacallà- que donen melositat a la salsa-, adequant el temps de cocció.

El mateix plat es pot fer amb conill, cargols, etc., així com amb llagostins, gambes, tripes de bacallà, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!