BONA VIDA

Jaume Fàbrega

14 de febrer de 2016
0 comentaris

heu menjat ous de peix?

 

OVADES DE PEIX

Els ous de certs peixos- lluç, bacallà, verat- , convenientment preparats, són deliciosos, i constitueixen una especialitat andalusa.Són coneguts sota el nom de “huevas aliñadas” o “huevas en adobo”. Els ous de peix donen productes tan famosos com el caviar- procedents de l’ esutrió, els de llissa- que dona productes provençals, corsos, italians, anomenats poutarge, botariga, botarga, etc. , o el greco-turc anomenat tarama, els ous de bacallà, d’ areng, de lumpus (substitut del caviar)  i altres.

Els ous de marisc també són apreciats per la cuina marinera, especialment el dels s crustacis com les galeres (“galeres ovados”), sobretot a la regió de l´Ebre.

Ingredients

ous de peix

vinagre

orenga

sal

oli

vinagreta: 2 parts d’ oli, 1 de vinagre de Xerès, ceba picada, julivert, tomàquet

Elaboració

Netegeu els ous, traient-ne, si convé, una mica de pells. Punxeu-los amb una agulla grossa o un escuradents, a fi que no es rebentin.

Feu-los  bullir amb aigua i sal uns cinc minuts, i fins a 10 si són grossos. Escorreu-los i deixeu-los refredar.

Poseu-los a marinar unes hores (un mínim de mitja hora) amb vinagre i orenga, donant-hi uns tombs de tant en tant. Escorreu-los , talleu-los a rodelles i serviu-los amb una vinagreta.

Fregiu-los en abundant oli roent. Poseu-los sobre paper absorbent.

Notes

Si voleu els podeu bullir  en un brou curt aromatitzat amb llorer, fumet de peix, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!