BONA VIDA

Jaume Fàbrega

25 d'agost de 2015
0 comentaris

l’ autèntic Risotto a la milanesa, una recepta clàssica

Giuseppe Verdi i el risotto

Mestre de Busseto, que era també un gran agricultor, considerada amb raó els plaers de la taula com una obra d’art [5], com va escriure el 1889, el seu amic Giuseppe Giacosa. En la seva Vila Sant’Agata, entre els molts plats preparats per Verdi, el risotto era consumit i apreciat en totes les estacions: una recepta [6] detallada per a quatre persones va ser escrit per la seva dona Josephine en una carta a Camille Du Locle , el director de l’Òpera de París, que havia expressat el seu interès per conèixer els ingredients en un missatge anterior.

També hi ha un “risotto de Giuseppe Verdi” creat pel xef francès Henry-Paul Pellaprat [7].
Gitano Risotto

La recepta risotto és el gitano tradicional Roma Piemont, aquest és un important testimoni del sincretisme gastronòmic. El risotto es compon de: arròs, formatge de vaca semidur, vi escumós sec, aigua, brou de pollastre, crema, mantega, pebre, sal, formatge parmesà. Una variant és la versió amb el cacau, el cacau és una espècia com molts altres i també es pot utilitzar en les preparacions generalment salats. Una mica de cacau al final de la cocció i una formació de crema profunda donen un gust especial per al risotto. Roma també existeix en la mateixa recepta i el farrotto orzotto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!