BONA VIDA

Jaume Fàbrega

9 de juny de 2014
Sense categoria
1 comentari

el vi calent

UNA TRADICIÓ EUROPEA

VI CALENT

Vin cau. Vall d’ Aran

Vin chaud. França

Vin brulé. Itàlia, nord

Vin fiert. Romania

Greyano vino. Bulgària

Kuhano vino.Eslovènia.Croàcia, Sèrbia, Montenegro, Macedònia, Bòssnia-Hercegovina

Sicak sarap. Turquia

 

La tradició de beure “vi calent” existeix a la Vall d’ Aran i al Principat d’ Andorra i, per Nadal, és molt viva a tota l´Europa continental, d’ Hongria i Alemanya o Txèquia fins als països escandinaus.

És un vi “cuit” o “calent” de tradició medieval, aromatitzat amb espècies i cítrics.

Ingredients

1 l de vi negre corrent

1 canó de canyella

la pella de mitja taronja

4 claus

5 grans de cardamom

Elaboració

Poseu-ho a escalfar en una cassola, sense que arribi a bullir (a foc ben baix), durant una mitja hora. Quan estigui, hi podeu afegir més vi, fins que s’ escalfi.Serviu-ho calent,

Notes

Hi podeu afegir  un got de brandy o rom, i variar les espècies:pela de llimona, nou moscada, anís estrellat,etc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!