VI CALENT
Vin cau. Vall d’ Aran
Vin chaud. França
Vin brulé. Itàlia, nord
Vin fiert. Romania
Greyano vino. Bulgària
Kuhano vino.Eslovènia.Croàcia, Sèrbia, Montenegro, Macedònia, Bòssnia-Hercegovina
Sicak sarap. Turquia
La tradició de beure “vi calent” existeix a la Vall d’ Aran i al Principat d’ Andorra i, per Nadal, és molt viva a tota l´Europa continental, d’ Hongria i Alemanya o Txèquia fins als països escandinaus.
És un vi “cuit” o “calent” de tradició medieval, aromatitzat amb espècies i cítrics.
1 l de vi negre corrent
1 canó de canyella
la pella de mitja taronja
4 claus
5 grans de cardamom
Elaboració
Poseu-ho a escalfar en una cassola, sense que arribi a bullir (a foc ben baix), durant una mitja hora. Quan estigui, hi podeu afegir més vi, fins que s’ escalfi.Serviu-ho calent,
Hi podeu afegir un got de brandy o rom, i variar les espècies:pela de llimona, nou moscada, anís estrellat,etc.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!