COMPROMÍS-Iniciativa per Llíria

www.compromisperlliria.org

18 de novembre de 2014
0 comentaris

COMPROMÍS PER LLÍRIA DEMANA L’ACOMPLIMENT DE LA SENTÈNCIA DEL TSJ CONTRA EL DECRET DE COPAGAMENT

La Coalició Compromís ha presentat una Moció per al pròxim Ple per a que l’Ajuntament de Llíria done suport al la sentència del TSJCV anul·lant el decret que estableix el copagament per a centres de majors i discapacitats, així com que no es faja efectiu el recurs de cassació contra aquesta sentència com pretén el Consell.

La sentència del TSJ anul·la el Decret 113/2013 pel qual s’establia un copagament en els centres dedicats a l’atenció de persones amb discapacitat i malaltia mental. El TSJ estima el recurs del CERMI contra el decret per considerar que vulnera “el principi de reserva de llei, de legalitat en matèria tributària i jerarquia normativa”. La sentència afegeix que els serveis regulats pel decret són “bàsics i imprescindibles” per a una col·lectiu “que no sembla especialment afavorit” i que precisa d’una recepció de serveis “no voluntària sinó que afecta aspectes essencials de la seva vida diària i dignitat personal”.

El decret determinava criteris i quanties aplicables a preus públics per a serveis d’atenció residencial, centres de dia, teleassistència, servei d’ajut a domicili, atenció en centres de rehabilitació i integració social així com habitatges tutelats.

Però el govern valencià ha manifestat que té la intenció d’elaborar una llei per regular de nou aquests serveis assistencials bàsics i canviar la naturalesa jurídica de les aportacions econòmiques dels usuaris, que s’han de realitzar ara amb una taxa i un tribut i no per preu públic tal com estava regulat.

Segons el CERMI CV, la sentència entra en principis tan clars com els serveis de les persones amb discapacitat i reconeix que són necessaris i no voluntaris.

En atenció a estes consideracions el Grup Municipal de Compromís per Llíria ha presentat una Moció per al pròxim Ple per a que l’Ajuntament de Llíria done suport al la sentència del TSJCV anul·lant el decret que estableix el copagament per a centres de majors i discapacitats, així com que no es faja efectiu el recurs de cassació contra aquesta sentència com pretén el Consell.

COMPROMIS PER LLÍRIA PIDE QUE SE CUMPLA LA SENTENCIA DEL TSJ CONTRA EL DECRETO DEL CO PAGO

La Coalición Compromís ha presentado una Moción para el próximo Pleno para que el Ayuntamiento de Llíria apoye la sentencia del TSJCV anulando el decreto que establece el co pago para centros de mayores y discapacitados, así como que no se haga efectivo el recurso de casación contra esta sentencia como pretende el Consell.

La sentencia del TSJ anula el Decreto 113/2013 por el cual se establecía un co pago en los centros dedicados a la atención de personas con discapacitado y enfermedad mental. El TSJ estima el recurso del CERMI contra el decreto para considerar que vulnera “el principio de reserva de ley, de legalidad en materia tributaria y jerarquía normativa”. La sentencia añade que los servicios regulados por el decreto son “básicos e imprescindibles” para una colectivo “que no parece especialmente favorecido” y que precisa de una recepción de servicios “no voluntaria sino que afecta aspectos esenciales de su vida diaria y dignidad personal”.

El decreto determinaba criterios y cuantías aplicables a precios públicos para servicios de atención residencial, centros de día, tele asistencia, servicio de ayuda a domicilio, atención en centros de rehabilitación e integración social así como viviendas tuteladas.

Pero el gobierno valenciano ha manifestado que tiene la intención de elaborar una ley para regular de nuevo estos servicios asistenciales básicos y cambiar la naturaleza jurídica de las aportaciones económicas de los usuarios, que se tienen que realizar ahora con una tasa y un tributo y no por precio público tal como estaba regulado.

Según el CERMI CV, la sentencia entra en principios tan claros como los servicios de las personas con discapacitado y reconoce que son necesarios y no voluntarios. En atención a estas consideraciones el Grupo Municipal de Compromís per Llíria ha presentado una Moción para el próximo Pleno para que el Ayuntamiento de Llíria apoye la sentencia del TSJCV anulando el decreto que establece el co pago para centros de mayores y discapacitados, así como que no se haga efectivo el recurso de casación contra esta sentencia como pretende el Consell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!