Ismes

Mirades, retalls i fragments de l'Ismael

17 d'agost de 2007
Sense categoria
0 comentaris

El somni de Max Roach

M’assabento per la premsa de la mort de Max Roach, gran bateria i compositor de jazz que potser no té el reconeixement dels grans però que tocà amb tots ells. […]
Roach era un d’aquells músics que un descobreix gràcies a la informació
dels crèdits dels discs, una de les grans diferències entre els extensos i artístics vinils i els resumits i freds compactes.
Escric aquest apunt adjuntant-hi una actuació amb el pianista Billy Taylor. Tot i no ser pròpia, el seu títol (Per a què sóc aquí) és molt significatiu. Roach va venir per a moltes coses. I complí abastament en totes elles. La seva vida està lligada al desenvolupament de la història del jazz però també participà activament en la defensa dels drets humans i involucrà la política en el seu art (per exemple, un treball amb títol evident: Deeds, Not Words, 1958).

Llegeixo que en el comunicat de la seva mort s’ha fet saber que traspassà mentre somniava. Segur que, tot i estar malalt, era un esplèndid somni amb una magnífica banda sonora.
Com a petit homenatge particular afegeixo un encertadíssim vídeo (I Had a Dream, 1977) que combina la força de la veu d’un altre gran somniador, Martin Luther King, amb la forma d’expressió de Max Roach, el ritme de la seva bateria.

[Notícia a l’AVUI]

[Notícia a EL PAÍS]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!