Antoni Soy

Eunomia

29 de novembre de 2008
0 comentaris

Una proposta unitària davant la sentència del Tribunal Constitucional

Aquests dies està d’actualitat parlar de quina ha de ser la reacció de Catalunya davant d’una possible, i malauradament probable, sentència adversa del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut de Catalunya.

Estic totalment d’acord en què ha de ser una resposta unitària, el més unitària possible, de les forces polítiques, i també del conjunt de la societat catalana. Ara bé, en què ha de consistir aquesta resposta unitària?: aquesta és la gran qüestió.

Com que s’han fet diverses propostes, em permetran que jo també faci la que considero més adequada. Particularment crec que, davant d’una sentència adversa del Tribunal Constitucional, per dignitat nacional i per sentit de país, caldria que el Parlament de Catalunya, el nostre Parlament, tornés a aprovar el mateix (exactament el mateix) Estatut que va aprovar el Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005 i el tornés a presentar a las Cortes Generales de Madrid.

De fet no estic inventat res. això és el que proposava fer Amadeu Hurtado a l’epoca de la Generalitat republicana en la discussió en relació a la Llei de contractes de conreu, tal com ja he explicat a l’entrada del bloc “Amadeu Hurtado: governar amb pragmatisme però amb conviccions fermes”.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!