Antoni Soy

Eunomia

21 de juliol de 2006
0 comentaris

Del present cap el futur.

 

La obra feta pel govern sorgit del Pacte del Tinell ha estat molt important i la gran majoria dels Departaments han funcionat bé, i fins i tot molt bé. En aquest sentit, és interessant explicar-la en comparació amb la que va fer CiU en els seus 8 darrers anys. Tanmateix, hi ha hagut, com és lògic, disfuncions. Les més importants han estat les de coordinació i comunicació.

 

 

Vist en perspectiva s’ha de reconèixer que segurament era massa agosarat intentar encetar una nova forma de govern a la Generalitat i, simultàniament, plantejar la reforma político-institucional que suposava fer un nou Estatut adequat a les necessitats de Catalunya avui. Des del cantó positiu, tanmateix, tenim un text potent i ambiciós, l’Estatut de Parlament, com a punt de referència del que Catalunya vol i necessita avui. En canvi, el nou Estatut no és bo ni és el que necessitem, especialment en finançament i en infraestructures. Tanmateix, s’ha d’aplicar i ERC és el partit que li pot treure més suc. Aquesta és la posició central a Catalunya i ens situa a la centralitat de la política catalana.

 

 

La tasca principal, ara, passa a ser la construcció d’una majoria social nacional pel sobiranisme. I, en aquest àmbit, hi té un paper central el partit. Mentrestant, als governs s’han de tirar endavant les polítiques públiques, les polítiques pròpies de la societat del benestar: educació, sanitat, serveis socials, habitatge, integració de la immigració, seguretat pública, etc..

 

 

En aquest sentit, ERC ha de marcar el seu perfil propi, diferenciat, la seva singularitat. ERC és l’esquerra catalana independent. Hem d’articular: un projecte polític útil i atractiu, un catalanisme ambiciós en front del catalanisme conformista, el catalanisme de destí enfront del catalanisme d’origen, un catalanisme del benestar per a la majoria de la població, un projecte nacional inclusiu, un catalanisme de convivència i integració, un projecte de regeneració democràtica, una visió nacional del territori.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!