Josep Pastells

Inventari de sensacions

Segon recull de relats eròtics d’Eva Bussalleu

Publicat el 17 d'abril de 2014 per giusepe
Crònica publicada a l’Ara.cat  de la presentació de ‘Receptes per anar al llit al primer crit’, segon llibre de contes d’Eva Bussalleu.

Tres anys enrere, Eva Bussalleu (la Cellera de Ter, 1980) va publicar amb El Llop Ferotge el celebrat recull de relats humorístico-eròtics ’11 raons per no anar a dormir’, situat per Lluís Muntada en la línia de ‘Memòries d’una cantant alemanya’ (Wilhelmine Schröder-Devrient), en el to de lubricitat explícita d’un Charles Bukowski, d’un Marquès de Sade, d’un Rabelais o d’un Boccaccio. Dimecres al vespre, la Llibreria 22 de Girona va acollir la presentació –en plena Semana Santa, per reforçar el caràcter subversiu de l’obra– del segon llibre de l’autora, també publicat pel Llop Ferotge. El títol, ‘Receptes per anar al llit al primer crit’, podria fer pensar que són textos similars als anteriors, però l’editor Jorge Morales assegura que els supera amb escreix. “I no només perquè siguin disset contes en lloc d’onze [bromeja], sinó perquè l’Eva ha madurat literàriament. Cada cop en sap més, de treure punta al llapis. És una literatura escrita i viscuda a flor de pell, com si de sobte aparegués una fada bona que amb la seva vareta màgica fes realitat els nostres somnis més lúbrics i amagats, on sempre, al final de l’orgasme, ens trobem de nassos davant del mirall amb la nostra ànima despullada”. Morales va recordar que “fa molt poc que les dones poden parlar de sexe en llibertat, que poden ser protagonistes del seu cos, el seu desig i la seva sexualitat. Per a qualsevol persona amb la ment una mica oberta, escoltar-les, llegir-les, és tot un plaer”.

Interpretació hilarant

Després d’agrair a Xavi Casadesús, il·lustrador de la portada, un dibuix –cafè i melindros erotitzats, podríem dir– que, en veure’l, de seguida va suggerir-li el títol del llibre, Eva Bussalleu va explicar que ‘Receptes per anar al llit al primer crit’ va ser concebut a Pennsilvània, “enmig de la neu i envoltada de vaques i cavalls. Allà tot és XXL i es desperta la imaginació”, va afegir. Tot seguit, l’autora va repartir entre el públic que omplia la 22 unes polseres blaves, verdes i vermelles molt relacionades amb la lectura teatralitzada del conte ‘L’enginyera’, en què una dona es construeix un robot fet a la seva mida i programat per actuar de maneres diferents segons el color del braçalet que li col·loquen. La hilarant interpretació de Rosa Cullell (enginyera) i Alexandra Pazos (robot) va fer esclatar de riure els assistents mentre Bussalleu llegia el conte. Vegem-ne alguns fragments: “Quan faig prou pressió se li aixeca el sexe, que no he pas dissenyat ni petit ni prim i que s’adapta perfectament a la meva boca (…) Al final, quan ja toco un punt molt ben delimitat que li he situat a sota la natja dreta, ejacula llet de coco (…) Quan ja estic cansada de tant plaent exercici físic i l’èxtasi està a punt d’arribar, llanço el crit de guerra final: Tots els colors!”.

Bacanal al carrer Hortes?

A continuació, Rosa Cullell va llegir el relat ‘El virus’, que comença així: “Fa dies que estic preocupada; tampoc exactament amoïnada, més aviat astorada però sumant-hi un deix d’inquietud. Farà qüestió de dues setmanes, un dimarts qualsevol, em vaig llevar amb una picor anormal a l’entrecuix”. Entre espasmes i orgasmes cada cop més sorollosos, Cullell va aconseguir que tothom que passava pel carrer Hortes es preguntés si Guillem Terribas havia organitzat una bacanal. L’última lectura del vespre va combinar els plaers literaris amb els gastronòmics. Abans de llegir ‘Fortune cookies’, Bussalleu va repartir galetes de la sort amb el seu paperet corresponent. El del que signa aquestes línies posava “Somriu”. La gran afortunada va ser una noia a qui li va tocar un llibre de regal. Un bon obsequi, sens dubte; disset relats en què tot és possible, on ningú es pot escapar “quan ressona el salvatge crit de la selva que desperta l’èxtasi i el desig sexual, arrasant les nostres pors i vergonyes, trencant les convencions i instal·lant-nos de ple en una voràgine vertiginosa d’històries i aventures on el sexe és llibertat i on el plaer és el premi de viure”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.