tempus fugit

de tot i de res

21 de novembre de 2014
0 comentaris

hospital verge del toro

La carta blanca i l’as de la màniga del la especulació, la noticia ahir al diari: “Salud renuncia a dar un uso al Verge del Toro y se lo devuelve a Madrid”

Serà força interessant (almenys pels que malaltissament pensem i malpensem sempre), veure com acaba l’afer de l’emblemàtic edifici de l’antic hospital públic de l’illa, el Verge del Toro, deixat i abandonat de tot tipus de manteniment i conservació durant els darrers anys que estava operatiu, amb els inconvenients que això representava pel bon funcionament i condicions de treball dels professionals que com podien anaven atenent als usuaris de la salut pública. Uns i altres silenciaven les queixes doncs el projecte del nou i flamant hospital públic d’última generació que el substituiria -com així va ser – acabaria amb la mena de justificada deixadesa. Tot d’una però, un cop acabat el nou centre, algunes deficiències estructurals, a corre-cuita, van haver de ser esmenades; comentaris que no vaig contrastar -doncs m’ho crec tot- deien que en algunes estances de malalts o de proves diagnòstiques, l’amplària de la porta no permetia maniobrar amb comoditat els llits o simplement no hi passaven, tanmateix, l’absència de piques rentamans d’algunes consultes mèdiques va ser un fet força comentat per la manca de previsió de l’empresa constructora i potser s’hi podrien afegir més singularitats si no fos per la discreció amb què altres “cagades” eren silenciades pels treballadors potser per mor de no caure en allò de ser mal vistos per algun capitost del centre.

Tornant a l’antic edifici hospitalari que asseguraven seria d’ús públic, ara, una vegada més tornem a veure el llautó d’aquells que s’omplien la boca vaticinant o fent la promesa de destinar-lo a usos socials, i si alguna conclusió pot treure’s de tot plegat, és que el poble, que no és idiota, ja s’ho veia venir que això no passaria mai. La ciutadania no és ximpleta, simplement està lligada de peus i mans quan creu en les propostes benintencionades que fan els polítics quan li demanen el vot cada quant a “ells” els dóna la gana que pugui votar. La població babaua potser no, mesella potser sí, i això, ja és més complicat de solucionar.

Ah!, aprofito per publicitar-me amb l’apunt d’un primerenc bloc. La bellesa de l’enclavament de l’antic hospital, ja feia suposar com acabaria i, pel que sembla, pot acabar tot.

verge del toro 2


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.